Tehnološki park Varaždin Foto: VV arhiva/ilustracija

Tehnološki park u četvrtak organizira okrugli stol o poduzetništvu žena

Varaždinske vijesti | 15.11.2017. u 17:50h | Objavljeno u Aktualno

U Tehnološkom parku Varaždin (Zagrebačka 89) 16. studenoga, od 18 do 20 sati, održat će se predstavljanje inicijative koja se bavi temama žena u poduzetništvu pod nazivom "Here we grow".

O temi "Put ka uspjehu iz rodne perspektive" govorit će Ivana Radić (predsjednica Međunarodne mreže ženskog poduzetništva), Asja Lajtman Bosilj (poslovna savjetnica i trenerica, direktorica tvrtke Avus d.o.o.), Nina Begičević Ređep (prodekanicu FOI, predstavnica znanstvene zajednice), Kaja Pavlinić (studentica FER-a, predstavnica studentske zajednice), Janja Banić (ravnateljica 1. gimnazije Varaždin, predstavnica obrazovne zajednice) te Karla Čović (trosturka Iron (Wo)men, sportašica i kineziologinja).

- Pozivamo sve predstavnice privatnog sektora, poduzetnice, znanstvenice, inovatorice, predstavnice odgojno-obrazovnih institucija i sporta, koje su otvorene za druženje i umrežavanje, da svojim dolaskom podrže ovu žensku inicijativu, i već 16. studenog počnu graditi novu uspješnu žensku mrežu i niz inicijativa koje će se iz novih druženja neminovno razviti - poručuju iz Tehnološkog parka.

Osnovni ciljevi "Here we grow" ženske inicijative su promicanje i poticanje ženskog poduzetništva, umrežavanje žena na lokalnoj/regionalnoj razini kroz evente/druženja, pružanje podrške i potpore ženama u poslovanju, te upoznavanje s relevantnim projektima i inicijativama iz tema ženskog poduzetništva. Inicijativa je usko povezana sa EU projektima "We Grow" i Enterprise Europe Network.

Najavljeno je kako će se ovakva događanja organizirati na dvomjesečnoj ili tromjesečnoj bazi te će pratiti provođenje navedenih projekata te događaja ili inicijativa iz područja ženskog poduzetništva, druženje kroz okrugli stol na unaprijed definiranu temu, a uz predstavnice iz područja žena iz privatnog sektora (poduzetnica), predstavnica znanstvenica, inovatorica i/ili zabilježenih dostignuća, predstavnica školske i studentske populacije, predstavnica iz odgojno-obrazovnih institucija, predstavnica iz područja sporta, uz neformalna druženja i umrežavanja. Događanja će povremeno imati i međunarodni karakter, jer će se u suorganizaciju uključiti članovi konzorcija te klijenti organizacija uključenih u navedene projekte.

Nositelj inicijative je Tehnološki park Varaždin kao član EEN – Europske poduzetničke mreže te provoditelj projekta WE GROW kojem je cilj potaknuti žene da se bave inovacijama te ih prijavljuju na SME instrument, u okviru EU programa OBZOR2020.

Inicijativu ispred Tehnološkog parka Varaždin vodi Emilija Stručić Skočibušić, članica sektorske grupe za Žensko poduzetništvo pri Europskoj poduzetničkoj mreži te voditeljica projekta WE GROW za Hrvatsku i zemlje Dunavske regije. Projektni tim ovog događanja čine: Sandra Mur, stručni suradnik za poslovanje i financije te Monika Levanić, stručni suradnik za projekte.

Lokalne partnerske mreže ove ženske inicijative bit će organizacije koje podupiru razvoj ženskog poduzetništva te slične inicijative koje su pokrenute ili će se pokrenuti, a vezane su uz temu ženskog poduzetništva. U prvom događanju suorganizator je Međunarodna mreža poslovnih žena koju je osnovala i vodi Ivana Radić, PR i komunikacijski menadžer. Događaj će moderirati Emilija Stručić Skočibušić i Sanja Ostroški, direktorica HUP podružnice Varaždin. Organizaciju ovog događanja podupire i Ivana Ipša, direktorica i vlasnica Varaždinskog obrtničkog portala, te idejna začetnica Prvog varaždinskog ženskog business cafea.