Talijanski investitor najavio pokretanje proizvodnje u bivšem pogonu Zagorjepleta u Lepoglavi Foto: Grad Lepoglava

Talijanski investitor najavio pokretanje proizvodnje u bivšem pogonu Zagorjepleta u Lepoglavi

Varaždinske vijesti | 8.7.2020. u 08:20h | Objavljeno u Aktualno

Objekt bivšeg Zagorjepleta u Lepoglavi ima novog vlasnika. Riječ je o tvrtki Ediltec sa sjedištem u Modeni koja se bavi proizvodnjom stirodura. Izvršni direktor tvrtke, Stefano Sboarina, posjetio je ovih dana Grad Lepoglavu sastavši se pritom s lepoglavskim gradonačelnikom Marijanom Škvarićem.

lepoglava_talijanski_investitor_3.jpg

- Tom je prigodom najavio da će u kupljenom objektu već iduće godine, nakon provedene adaptacije, pokrenuti proizvodnju stirodura. Značit će to otvaranje novih radnih mjesta odnosno zapošljavanje između 20 i 30 radnika, od NKV radnika do radnika s visokom stručnom spremom - izvijestili su iz Grada Lepoglave.

Gradonačelnik Škvarić upoznao je talijanskog ulagača s pogodnostima gospodarskog ulaganja na području Grada Lepoglave te aktivnostima koje se u gradu provode s ciljem stvaranja što boljih uvjeta za odvijanje gospodarske djelatnosti. Izrazio je zadovoljstvo što su ti uvjeti kao i pogodnosti koje se na području Grada Lepoglave nude gospodarstvenicima prepoznate i od strane tvrtke Ediltec koja će svojim ulaganjem doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta te dodatnom smanjenju broja nezaposlenih na području Grada Lepoglave.

Izvršni direktor Edilteca Stefano Sboarina i gradonačelnik Marijan Škvarić obišli su prostor budućeg pogona koji će, uz podružnicu u mjestu Wackersdorf u Njemačkoj, biti nova podružnica tvrtke Ediltec.

lepoglava_talijanski_investitor_2.jpg