Svih sedmero pročelnika Grada Varaždina svoje mandate dalo na raspolaganje

VV | 27.11.2017. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno

Svih sedmero pročelnika u varaždinskoj Gradskoj vijećnici krajem proteklog je tjedna na raspolaganje gradonačelniku stavilo svoje mandate.

Branka Matavulj (UO za poslove gradonačelnika), Mirna Kezele (UO za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove), Mirela Ivanković (UO za financije, proračun i javnu nabavu), Mario Sambolec (UO za komunalni sustav i urbanizam), Goranka Grgić (UO za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju), Danijela Vusić (UO za društvene djelatnosti) te Damir Mikulić (UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša) na pročelničke su funkcije došli za vrijeme mandata bivšeg HNS-ovog gradonačelnika Gorana Habuša, a sada bi trebali biti preraspoređeni na nova radna mjesta.

- Pročelnici su svoje mandate dali na raspolaganje i sada se traži razrješenje - rekao je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar objašnjavajući da s obzirom da su pročelnici svoje mandate stavili na raspolaganje, gradonačelnik mora odlučiti da li će to prihvati ili ne.

Gradonačelnik će odluku najvjerojatnije donijeti ovaj tjedan, a hoće li koji od pročelnika ostati na svojem mjestu, to ćemo još vidjeti.

To da bi pročelnici, ukoliko gradonačelnik prihvati njihovu odluku, trebali biti raspoređeni na nova radna mjesta, komentirao je Robert Podoljnjak.

- To je neprihvatljiva praksa, da se na taj način gomilaju zaposlenici. Tako se uvijek radilo, da su pročelnici postajali savjetnici a zapošljavali su se novi pročelnici. Na taj način imamo jako puno bivših pročelnika u Gradskoj upravi. Pročelnici se ne mogu razriješiti voljom gradonačelnika jer su službenici, oni nemaju ograničenje na četiri godine mandata nego taj posao mogu obavljati tako dugo do kada ga rade korektno u skladu sa zakonom. No, svaki novi gradonačelnik uvijek nađe način da na te pozicije postavi ljude s kojima želi raditi i to se nažalost događa često. Vrlo brzo ćemo vidjeti što će se točno dogoditi u Varaždinu, hoće li doći novi pročelnici ili ne - rekao je Podolnjak.