„Svi protiv rebalansa dokazali da im interes građana nije na prvom mjestu“ Foto: VV arhiva/Krešo Đurić

„Svi protiv rebalansa dokazali da im interes građana nije na prvom mjestu“

M.P./Varaždinske vijesti | 31.5.2016. u 20:42h | Objavljeno u Aktualno

Vezano uz jučerašnju sjednicu varaždinskog Gradskog vijeća na kojoj nije prihvaćen rebalans proračuna zbog čega je u pitanje doveden javni gradski prijevoz, priopćenjem su se obratili iz laburista.

- Za to što rebalans nije usvojen nije kriva oporba koja je, ne ulazeći u to jesu li njihovi razlozi opravdani ili su pak politikantske prirode, glasala protiv rebalansa. Činjenica da je oporba glasala protiv nije ništa čudno jer oporba najčešće i glasuje protiv prijedloga vladajućih. To što rebalans nije usvojen nije niti krivnja vladajućih već je njihova krivnja što nisu osigurali dovoljan broj glasova za prihvaćanje rebalansa. Naime, kada su stranke na početku donijele odluku o zajedničkoj koaliciji onda se te stranke i vijećnici tih stranka trebaju ponašati sukladno potpisanim sporazumima i raditi u najboljem interesu građana. Činjenica da smo godinu dana uoči lokalnih izbora ne opravdava one koji koriste svaku mogućnost za stjecanje jeftinih političkih bodova, a u konačnici rade za svoj, a protiv interesa građana - navode iz te stranke.

Dodaju da laburisti smatraju da su najveći gubitnici građani ovog grada koji su po tko zna koji put žrtva politikantstva s jedne te nelojalnih i neiskrenih odnosa među vladajućima s druge strane.

Bez obzira na političke igre, svima nama koji sjedimo u vijeću i predstavljamo naše sugrađane, upravo bi oni trebali biti na prvom mjestu. Svi oni koji nisu podigli ruku za rebalans proračuna, koji su između ostalog onemogućili povoljan gradski prijevoz za naše sugrađane, dokazali su da im ovoga puta interes Varaždinki i Varaždinaca nije bio na prvom mjestu – izjavio je Božidar Kolarić, vijećnik u Gradskom vijeću, ujedno i predsjednik laburista Varaždinske županije.