Za dovršetak regionalnih centara kompetentnosti škole u milijunska zaduženja Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Za dovršetak regionalnih centara kompetentnosti škole u milijunska zaduženja

VV | 14.7.2022. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

Zbog inflacije i velikog rasta cijena građevinskog materijala, koji je rezultirao povećanjem cijena izvođenja radova, premašena su planirana financijska sredstva za provedbu građevinskih radova u okviru projekta "Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin".

Kako bi se dovršio ovaj projekt, pred vijećnicima Županijske skupštine u srijedu, 20. lipnja naći će se prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za dugoročno zaduživanje Medicinskoj školi za financiranje ovog kapitalnog projekta u iznosu od 1,3 milijuna eura kod Zagrebačke banke.

- Sredstva za povrat kredita osigurat će se iz općih prihoda i primitaka te decentraliziranih sredstava Varaždinske županije - navodi se u obrazloženju ove Odluke s kojom bi se trebali složiti županijski vijećnici.

Kreditno se zadužiti mora i Srednja škola Arboretum Opeka u svrhu financiranja projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi Arboretum Opeka, u iznosu od 1,3 milijuna eura kod Zagrebačke banke.

- Sredstvima iz kredita financirali bi se VTR-ovi i naknadno nastali nepredviđeni troškovi. U pitanju je priznavanje razlike između ugovorene jedinične cijene pojedine troškovničke stavke i aktualne tržišne cijene iste, a za ugovore o javnoj nabavi radova kod kojiih je ugovorena nepromjenjiva cijena radova - navodi se u obrazloženju prijedloga Odluke o davanju suglasnosti za kreditno zaduženje Srednjoj školi Arboretum Opeka.