Za dovršetak regionalnih centara kompetentnosti škole u milijunska zaduženja Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Za dovršetak regionalnih centara kompetentnosti škole u milijunska zaduženja

VV | 14.7.2022. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

Zbog inflacije i velikog rasta cijena građevinskog materijala, koji je rezultirao povećanjem cijena izvođenja radova, premašena su planirana financijska sredstva za provedbu građevinskih radova u okviru projekta "Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin".

Kako bi se dovršio ovaj projekt, pred vijećnicima Županijske skupštine u srijedu, 20. lipnja naći će se prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za dugoročno zaduživanje Medicinskoj školi za financiranje ovog kapitalnog projekta u iznosu od 1,3 milijuna eura kod Zagrebačke banke.

- Sredstva za povrat kredita osigurat će se iz općih prihoda i primitaka te decentraliziranih sredstava Varaždinske županije - navodi se u obrazloženju ove Odluke s kojom bi se trebali složiti županijski vijećnici.

Kreditno se zadužiti mora i Srednja škola Arboretum Opeka u svrhu financiranja projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi Arboretum Opeka, u iznosu od 1,3 milijuna eura kod Zagrebačke banke.

- Sredstvima iz kredita financirali bi se VTR-ovi i naknadno nastali nepredviđeni troškovi. U pitanju je priznavanje razlike između ugovorene jedinične cijene pojedine troškovničke stavke i aktualne tržišne cijene iste, a za ugovore o javnoj nabavi radova kod kojiih je ugovorena nepromjenjiva cijena radova - navodi se u obrazloženju prijedloga Odluke o davanju suglasnosti za kreditno zaduženje Srednjoj školi Arboretum Opeka.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci