Susret graditelja HOK-a i Konferencija o energetskoj učinkovitosti Foto: Ilustracija

Susret graditelja HOK-a i Konferencija o energetskoj učinkovitosti

V.M./Varaždinske vijesti | 17.4.2016. u 08:09h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska udruga krovopokrivača organiziraju 2. Susret graditelja HOK-a i 3. Konferenciju o energetskoj učinkovitosti pod sloganom „Suradnjom do rješenja“, koji će se održati 21. i 22. travnja 2016. u Varaždinskim toplicama u Hotelu Minerva.

Susret graditelja značajan je skup koji tradicionalno okuplja velik broj obrtnika, ali i svih ostalih dionika u obavljanju graditeljske djelatnosti. Za sve male i srednje gospodarske subjekte koji se bave graditeljskom djelatnošću ovo je prilika za stjecanje novih znanja, međusobnu razmjenu iskustva i aktivnu suradnju s predstavnicima relevantnih institucija.

Prošlogodišnja Konferencija Hrvatske udruge krovopokrivača i Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore, kroz niz stručnih predavanja otvorile su mnogo pitanja vezanih uz konkretnu provedbu energetski učinkovite obnove zgrada u RH.

Isto tako, u razgovoru sa stručnim predstavnicima građevinskog sektora i predstavnicima ključnih institucija na održanim panel raspravama, otvoren je niz pitanja i problema ključnih za razvoj ove djelatnosti u RH:, mogućnostima financiranja energetske učinkovite obnove zgrada i obiteljskih kuća, nedostacima u provedbi projekata sufinanciranja, nedostatcima i mogućnostima edukacije radne snage, načinima obnove zaštićenih zgrada doprinos energetske učinkovitosti u poboljšanju rada lokalne zajednice, obrta, tvrtki, institucija i društva u cjelini.

- Na strukovnim okupljanjima u ovoj djelatnosti, cilj nam je ukazati na dobre prakse iz ostalih zemalja EU te pružiti mogućnost da naši članovi, kroz stručna predavanja i prezentacije ostanu upoznati sa suvremenim kretanjima u trendovima i tehnologiji građenja i obnavljanja - poručili su iz HOK-a.

Na ovogodišnjem susretu graditelja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske udruge krovopokrivača, kroz izlaganja i raspravu razmotrit će se aktualne teme vezane uz obavljanje graditeljske djelatnosti s naglaskom na klimatske promjene koje utječu na promjene pristupu građenja, zakonski okvir obavljanja djelanosti graditeljstva, PDV na građevinske radove u obnovi zgrada, Projekti energetske učinkovitosti, ključne razlike između otvorenih i zatvorenih difuzijskih sustava – krovovi i fasade, stručna predavanja sponzora, kroz panel raspravu i razgovor s predstavnicima državnih institucija, predstavnicima poslovne zajednice i ključnim dionicima u ovoj djelatnosti.

- Planiramo se osvrnuti na teme i problematiku koja je od posebnog značaja za graditelje i za koju se još uvijek traže adekvatna rješenja, a prvenstveno tu mislimo na perspektivu građevinarstva s obzirom na trenutno stanje, Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje, inspekcijski nadzor, provedbu zakonske regulative, energetsku učinkovitost, te prostor za nove poslove u graditeljstvu - kažu u HOK-u.

Tijekom panel rasprave, prisutni će imati mogućnost postaviti pitanja, ukazati na problematiku iz konteksta svakodnevnog poslovanja i ponuditi rješenja za pojedine probleme u ovoj djelatnosti.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci