SUPER-RAVNATELJ Vodi ljekarnu, računa plaće i - kosi travu! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

SUPER-RAVNATELJ Vodi ljekarnu, računa plaće i - kosi travu!

Ivica Kruhoberec | 23.1.2023. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Mirko Magić, ravnatelj Ljekarne Varaždinske županije, ne smije uz ravnateljsku plaću primati regres, božićnicu, nagradu za radne rezultate i druge zabranjene dodatne naknade, ali to bi mogao, ukoliko bi povremeno obavljao poslove računovodstvenog referenta u ljekarničkoj ustanovi koju vodi, zaključak je Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je dostavljeno u ovu zdravstvenu ustanovu u vlasništvu Varaždinske županije.

Magić je, sukladno zakonu, Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uputio zahtjev za mišljenje o tome ima li pravo na naknade kao zaposlenik osnove, budući da u ustanovi Ljekarne Varaždinske županije povremeno obavlja i poslove računovodstvenog referenta, a ne samo ravnateljske dužnosti za koje se, prema zakonu, osim plaće, ne može primati dodatak za uspješnost na radu, novčana nagrada za radne rezultate, regres, godišnja nagrada za božićne blagdane, dar u naravi te jubilarnu nagradu.

Naime, osim što je 7. veljače prošle godine sklopio Ugovor o radu s ustanovom Ljekarne Varaždinske županije za obavljanje poslova ravnatelja do 17. veljače 2026., šest mjeseci kasnije sklopio je i Dodatak I. Ugovora o radu kojim je ugovoreno da, pored poslova ravnatelja, obavlja poslove računovodstvenog referenta. Temeljem toga ostvaruje materijalna prava iz Pravilnika o radu te kolektivnih ugovora: dodatak za uspješnost na radu - stimulaciju, novčanu nagradu za radne rezultate, regres za korištenje godišnjeg odmora, godišnju nagradu za radne rezultate, dar u naravi te jubilarnu nagradu...

 Zašto je radi i kao računovođa, ali ne samo to, pročitajte u novom broju Varaždinca

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci