Sumnjivi poslovi Roberta Gotića: Istražuje se i natječaj za sanaciju jame Sovjak od 375 milijuna kuna

| 19.7.2022. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su prošlog četvrtka u pritvor privedeni bivši direktor Varkoma Željko Bunić, Stjepan Ptiček vlasnik tvrtke Ecoenergy te predsjednik uprave tvrtke GK Grupa, Robert Gotić zbog sumnjivog načina na koji je odrađen posao oko počistača vezan uz Aglomeraciju Varaždina, istražuju se i neki drugi poslovi u kojima je sudjelovao Gotić, prenosi Telegram.

Naime, ovih dana, prema informacijama Telegrama, u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost se istražuje i natječaj za sanaciju jame Sovjak vrijedan 375 milijuna kuna. Sanaciju je, u konzorciju, također osvojila Gotićeva tvrtka. 

U krškoj vrtači, nadomak obiteljskih kuća u općini Viškovo pored Rijeke, odloženo je prema procjenama oko 250 tisuća kubika industrijskog otpada, a za posao sanacije su se javile zajednica ponuditelja na čelu s GK grupom Roberta Gotića, slovensko-češko-hrvatski konzorcij kojeg je predvodila tvrtka Kostak iz Krškog; hrvatska tvrtka C.I.A.K. i francuska Valgo SA.

Nakon što je prvotni natječaj poništen, na drugom je ponuda Gotićeve GK grupe bila ocijenjena jedina kao valjana. Početni radovi na sanaciji jame Sovjak su u tijeku, a sudbina tog projekta, ukoliko se pokaže da je također bilo nečeg nezakonitog, visi u zraku kao i Aglomeracija u Varaždinu.