Petrić i dr. kazneno prijavili čak i suprugu „svog“ kandidata za Gradsko vijeće!? Foto: Budimo grad

Petrić i dr. kazneno prijavili čak i suprugu „svog“ kandidata za Gradsko vijeće!?

| 14.5.2021. u 19:30h | Objavljeno u Aktualno

Objašnjavajući svoj javni, odnosno politički angažman u izborima, odvjetnica i kandidatkinja za zamjenicu varaždinske gradonačelnice platforme Budimo grad Ana Petrić, kao i njezin brat, odvjetnik te kandidat iste platforme za Gradsko vijeće Hrvoje Petrić, naglašavaju da se bore protiv lopovluka, klijentelizma i korupcije.

Međutim, je li baš tako ili je zapravo nešto sasvim drugo posrijedi, primjerice, kako im predbacuju pojedini protukandidati, želja za što više unosnih poslova, zbog čega se ne biraju ni predmeti ni klijenti ni oni u čije ih ime tuže pa bili im potonji bliske osobe, a stranke, blago rečeno, ne baš drage, barem kako se danas čini?

Naime, kada nastoje ukazati na nečasne radnje u i oko Grada Varaždina - izuzev na dogovaranje i sklapanje ugovora za zbrinjavanje bala i novonastalog otpada – ovi odvjetnici i "aktivisti" najčešće prstom upiru na „prodaju zemljište po cijeni kojoj tu zemlju nitko normalan nikad kupio ne bi“, odnosno kupoprodaju nekretnina u ulici V. Novaka. Te parcele, kao što se zna, Grad Varaždin je kupio od  VIS-a i Ekos Holdinga prije deset godina, a sada i ustinu masno platio, što zbog početne cijene, što zbog kamata. Barem potonjem poduzeću.

Međutim, bilo je i vremena kada su odvjetnici Petrić itekako poslovali s Ekos Holdingom, čija im je prodaje zemljišta danas trn u oku. I to ne bilo kada, nego nekako baš u vrijeme dogovaranja i ugovaranja spomenute nekretninske transakcije za koju su svi znali jer ju je odobrilo Gradsko vijeće na jednoj dramatičnoj sjednici...

A dok se Grad Varaždin pripremao za kupovinu zemljišta od VIS-a i Ekos Holdinga, Odvjetničko društvo Petrić i dr,. kao punomoćnik Ekos Holdinga, podnosi - kaznenu prijavu!

I to ne protiv bilo koga, već supruge jednog od najglasnijih poštenjačina i pravednika iz platforme Budimo grad s kojim su danas skupa na listi za varaždinsko Gradsko vijeće!?

Temeljem te prijave, kao i policijskog izvješća, Županijski sud u Varaždinu otvorio je i istragu zbog sumnje da je prijavljena prisvojila novac, odnosno oštetila Ekos trgovinu za više od 300.000 kuna!

Nije poznato kako je taj sudski spor završio. Zasada. No, samo su dvije mogućnosti: ili je osumnjičena uistinu počinila to za što se ju sumnjičilo u kaznenog prijavi -. ili nije počinila, odnosno prijavljena je bez osnove i opravdanog razloga.

Ma što bilo posrijedi od toga, jesu li Petrići uistinu beskompromisni borci protiv korupcije ili oni koji idu za unosnim angažmanom ne birejući klijente i posao - kao što je nevjerojatan angažman od strane varaždinske Opće bolnice, koja o njemu uporno šuti - zar nije mogući barem zaključak da bar nekome od spomenutih nije mjesto na listi za Gradsko vijeće?

Ili je moguće da se jedan dan kazneno prijavljujemo, a drugi lijepo surađujemo?

Je li to (još jedna) čudnovata situacija u gradu Varaždinu?