Subota za slobodu odgovor Hodu za život: "Varaždin i njegovi građani i građanke uvijek su bili tolerantni" Foto: Pexels; VV / ilustracija

Subota za slobodu odgovor Hodu za život: "Varaždin i njegovi građani i građanke uvijek su bili tolerantni"

Varaždinske vijesti | 4.5.2022. u 08:15h | Objavljeno u Aktualno

Ove subote, 7. svibnja, u 10.30 sati na Starom gradu (kod kule) počinje okupljanje pod nazivom "Subota za slobodu", koje organizira Udruga mladih V.U.K.

Okupljanje se održava kao svojevrstan odgovor na "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" koji će se, u organizaciji istoimene građanske inicijative, također održati ove subote u Varaždinu.

>> "Hod za život" u subotu u Varaždinu: "Pravo na život temeljno je ljudsko pravo"

- Grad Varaždin i njegovi građani i građanke uvijek su bili otvoreni, tolerantni, uključivi i činili naš grad mjestom u kojem se svatko osjeća dobrodošlo. Grad u kojem ne postoje manje vrijedne, drugotne i neslobodne. Grad koji se ponosi starijim generacijama koje su ga izgradile u sigurno i uključivo mjesto, kao i mladim generacijama koje su to nastavile. Mi, mladi iz grada Varaždina, ovim javnim okupljanjem i "Subotom za slobodu" želimo poručiti da ćemo te vrijednosti i nadalje zastupati, braniti, promovirati i njegovati. Unatoč i usprkos mnogim nastojanjima da se to promijeni - najavili su organizatori "Subote za slobodu".

- Poštivanje ljudskih prava, ravnopravnost, jednakost, tolerancija, otvorenost i mir uvijek su bili i uvijek će biti preduvjet za suživot. Ovo je prvo ovakvo okupljanje za slobodu, za ženska prava, za pravo da same odlučujemo, da biramo, da živimo, da budemo ponosne i sretne. Poruka je ovo i da smo aktivne, hrabre, odvažne i spremne na to da ovu, kao i svaku drugu subotu, branimo svoja prava. Jasno i glasno - poručili su iz Udruge mladih V.U.K. na Facebook stranici "Subote za slobodu".

279905388_5261571093864727_9155209036596202085_n.jpg