Studenti pomažu varaždinskoj bolnici, donirali 100.000 kuna

Varaždinske vijesti | 14.11.2020. u 13:14h | Objavljeno u Aktualno

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić te načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin uputili su 11. studenoga Studentskom centru Varaždin Sveučilišta u Zagrebu i ravnatelju Nenadu Milijašu pisanu zamolbu za pomoć u vidu novčane donacije te smještaja i prehrane medicinskih sestara koje su stigle iz Zagreba na ispomoć, piše Studentski.hr

Studenti okupljeni u Odboru i u studentskim zborovima, zajedno s Upravom Studentskoga centra, pozitivno su i žurno reagirali na zamolbe. Nesebično su se odlučili odreći svojih sredstava i donirali su 100 tisuća kuna, koja studentima pripadaju po Zakonu o obavljanju studentskih poslova (0,5 % naknade na neto zarade studenata preko Student servisa). Prvotna je ideja bila da se nabavi respirator, međutim zaključilo se da je druga oprema, koja pomaže i oslobađa respiratore za najteže bolesnike, trenutno najpotrebnija.

- Nabavljena oprema bit će u varaždinskoj bolnici i služit će za spašavanje ljudskih života, a nakon toga za edukaciju studenata sestrinstva Sveučilišta Sjever - istaknuli su iz Studentskog doma Varaždin.

Uz to, Studentski centar će besplatno smjestiti i ponuditi prehranu medicinskim sestrama koje su, zbog ove kritične situacije, mobilizirane iz drugih gradova, javili su tako priopćenjem iz varaždinske bolnice, a Sveučilište u Zagrebu, a posebice njegovi studenti, ponovno su dokazali da su spremni pomoći, žrtvovati se i sudjelovati u prevladavanju ove teške epidemiološke situacije u kojoj smo se svi našli.

Označeno u