Studenti, ostvarite pravo na financiranje troškova prijevoza! Foto: Ilustracija/Pixabay

Studenti, ostvarite pravo na financiranje troškova prijevoza!

VV | 12.10.2021. u 08:20h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija objavila je javni poziv redovitim studentima s područja Varaždinske županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na financiranje troškova prijevoza za aktualnu akademsku godinu.

Ovo pravo ostvaruju redoviti studenti preddiplomskog sveučilišnog studija, stručnog studija, integriranog preddiplomskog i diplomskog studija, diplomskog sveučilišnog studija, specijalističkog diplomskog stručnog studija u Hrvatskoj i inozemstvu, moraju imati prebivalište na području Varaždinske županije te im je udaljenost od mjesta stanovanja do studiranja veća od pet kilometara.

- Studenti koji imaju status studenta apsolventa ne ostvaruju pravo na sufinancirani prijevoz - navodi se u javnom pozivu.

Pravo na prijevoz mogu ostvariti i svi redoviti studenti koji studiraju na području Varaždinske županije, Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije te studenti koji imaju prebivalište na području Općine Breznica i Breznički Hum koji studiraju u Zagrebu korz dodjelu pokaznih mjesečnih karata za sredstva javnog linijskog prijevoza putnika u autobusnom ili željezničkom prijevozu, a koju će imati zaključno do 30. lipnja iduće godine.

Studenti koji studiraju u Zagrebu pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju kroz dodjelu četiri vozne karte mjesečno za sredstva javnog linijskog prijevoza putnika u autobusnom ili željezničkom prijevozu, a studenti koji studiraju u ostalim mjestima na području Hrvatske, pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju kroz dodjelu četiri vozne karte mjesečno za sredstva javnog linijskog prijevoza putnika u autobusnom ili željezničkom prijevozu. Također, studenti koji studiraju u inozemstvu ostvaruju pravo na financijski iznos od 100 kuna mjesečno za razdoblje studeni - lipanj tekuće akademske godine, a koji iznos se uplaćuje na žiro-račun studenta otvoren kod poslovne banke.

- U svrhu dokaza o ispunjavanju uvjeta i kriterija za ostvarivanje prava na prijevoz, studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili pravo na sufinancirani prijevoz dostavljaju samo potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu, izdanu od strane visokog učilišta na koje je student upisan, a u svrhu ostvarivanja prava na sufinancirani prijevoz - navodi se u javnom pozivu.

Poziv je otvoren do 15. studenog, a traženu dokumentaciju studenti moraju dostaviti isključivo poštom na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport s naznakom "za prijevoz studenata“, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin.

Javni poziv objavljen je na stranicama Varaždinske županije na linku:

https://www.varazdinska-zupanija.hr/pozivi/javni-poziv-redovitim-studentima-s-podrucja-varazdinske-zupanije-za-podnosenje-prijava-za-ostvarivanje-prava-na-financiranje-troskova-prijevoza-za-akademsku-godinu-2021-22.html

Označeno u