Studenti, ostvarite pravo na financiranje troškova prijevoza! Foto: Ilustracija/Pixabay

Studenti, ostvarite pravo na financiranje troškova prijevoza!

VV | 12.10.2021. u 08:20h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija objavila je javni poziv redovitim studentima s područja Varaždinske županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na financiranje troškova prijevoza za aktualnu akademsku godinu.

Ovo pravo ostvaruju redoviti studenti preddiplomskog sveučilišnog studija, stručnog studija, integriranog preddiplomskog i diplomskog studija, diplomskog sveučilišnog studija, specijalističkog diplomskog stručnog studija u Hrvatskoj i inozemstvu, moraju imati prebivalište na području Varaždinske županije te im je udaljenost od mjesta stanovanja do studiranja veća od pet kilometara.

- Studenti koji imaju status studenta apsolventa ne ostvaruju pravo na sufinancirani prijevoz - navodi se u javnom pozivu.

Pravo na prijevoz mogu ostvariti i svi redoviti studenti koji studiraju na području Varaždinske županije, Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije te studenti koji imaju prebivalište na području Općine Breznica i Breznički Hum koji studiraju u Zagrebu korz dodjelu pokaznih mjesečnih karata za sredstva javnog linijskog prijevoza putnika u autobusnom ili željezničkom prijevozu, a koju će imati zaključno do 30. lipnja iduće godine.

Studenti koji studiraju u Zagrebu pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju kroz dodjelu četiri vozne karte mjesečno za sredstva javnog linijskog prijevoza putnika u autobusnom ili željezničkom prijevozu, a studenti koji studiraju u ostalim mjestima na području Hrvatske, pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju kroz dodjelu četiri vozne karte mjesečno za sredstva javnog linijskog prijevoza putnika u autobusnom ili željezničkom prijevozu. Također, studenti koji studiraju u inozemstvu ostvaruju pravo na financijski iznos od 100 kuna mjesečno za razdoblje studeni - lipanj tekuće akademske godine, a koji iznos se uplaćuje na žiro-račun studenta otvoren kod poslovne banke.

- U svrhu dokaza o ispunjavanju uvjeta i kriterija za ostvarivanje prava na prijevoz, studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili pravo na sufinancirani prijevoz dostavljaju samo potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu, izdanu od strane visokog učilišta na koje je student upisan, a u svrhu ostvarivanja prava na sufinancirani prijevoz - navodi se u javnom pozivu.

Poziv je otvoren do 15. studenog, a traženu dokumentaciju studenti moraju dostaviti isključivo poštom na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport s naznakom "za prijevoz studenata“, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin.

Javni poziv objavljen je na stranicama Varaždinske županije na linku:

https://www.varazdinska-zupanija.hr/pozivi/javni-poziv-redovitim-studentima-s-podrucja-varazdinske-zupanije-za-podnosenje-prijava-za-ostvarivanje-prava-na-financiranje-troskova-prijevoza-za-akademsku-godinu-2021-22.html

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci