Štromar: Zbog politikanstva HDZ-a mogla bi nastati šteta za liječnike

vv | 13.1.2017. u 14:50h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak danas je još jednom potkrijepio činjenicu da su on i njegova stranka sve samo ne vjerodostojni, poručio je župan Varaždinske županije Predrag Štromar povodom „čestitke“ predsjednika HDZ-a Varaždinske županije.

Zahvaljujući se Anđelku Stričaku na “čestitkama“, odnosno predbacujući mu što ima obraza prigovarati i javno istupati na ovakav način, Štromar mu je uzvratio „čestitkom“ u kojoj navodi što (ni)je napravio za Varaždinsku županiju.

- Čestitam Stričaku na svim nastojanjima njega i HDZ-a da unazadi Varaždinsku županiju i cijeli sjever Hrvatske. Ne volim se vraćati u prošlost, ali kad imate posla s ljudima kratkog pamćenja poput gospodina Stričaka, moram podsjetiti na neke ne tako davne događaje - navodi Štromar.

Da je po željama i nastojanjima Stričaka i HDZ-a, kako naglašava, srednjoškolci ne bi imali sufinanciranje prijevoza.

- Podsjetimo kako je HDZ namjeravao ukinuti sufinanciranje prijevoza i time su umalo doveli velik broj obitelji, kako u Varaždinskoj županiji, tako i u cijeloj Hrvatskoj na prosjački štap. Da su se obistinile želje i nastojanja Stričaka i HDZ-a, sad ni umirovljenici ne bi imali jeftiniji prijevoz, a koliko se sjećam, Stričak nije napravio apsolutno ništa ni za to da učenici imaju besplatne udžbenike. Da je po njegovom, ne bi ni toga bilo - veli župan, dodavši da sad ne bi imali ni škole i dvorane, da je onako kako bi htjeli Stričak i HDZ.

Stričak je, kako navodi Štromar, glasao u Saboru za sve odluke na štetu Varaždinske županije, uključujući i za to da se u državnom proračunu izostave sredstva za škole, a na isti način postupili su i ostali saborski zastupnici iz njegove stranke.

- Njegovi napadi u svrhu predizborne kampanje me zapravo i ne čude. To je uobičajena retorika HDZ-a. Kad nemaju argumenata, a ni bilo kakvih dobrih rezultata iza sebe, onda kritiziraju i vrijeđaju, ništa novo. S druge pak strane, veseli me što bivša HDZ-ova Vlada ipak nije uspjela nanijeti veliku dugotrajnu štetu Varaždinskoj županiji, pa evo i dalje bilježimo dobre rezultate u gospodarstvu. Nadam se da ova nova, ponovo HDZ-ova Vlada, neće nastaviti sa omalovažavanjem i zapostavljanjem Varaždinske županije i cijelog sjevera, poručuje Štromar.

Stričaka isto tako moli da ubuduće „manje misli na sebe, a više na građane Varaždinske županije, odnosno da se ubuduće u Saboru zauzima za dobrobit ovog kraja“.

- Nadam se da će ubuduće on i ostali saborski zastupnici HDZ-a sa sjevera imati malo više utjecaja u svojoj stranci pa da će uspjeti ishoditi i poneku dobru stvar za građane Varaždinske županije, jer, do sad je bilo suprotno - drži Štromar.

U vezi Opće bolnice Varaždin navodi da je HDZ taj koji je cijeli slučaj ispolitizirao, pa moli Stričaka i ostale članove stranke da se izjasne, ako imaju kakve interese u cijelom slučaju.

- Jer, bojim se da će zbog njihovog politikanstva nastati šteta za liječnike, sve ostale zaposlenike bolnice, ali i za pacijente – drži župan Predrag Štromar.

Označeno u