Štromar: Stići će 15 milijuna kuna, Vlada mora poštivati Sporazum! Foto: VV arhiva

Štromar: Stići će 15 milijuna kuna, Vlada mora poštivati Sporazum!

V.M./Varaždinske vijesti | 25.11.2016. u 14:40h | Objavljeno u Aktualno

Skupština Varaždinske županije danas je donijela preporuku svim saborskim zastupnicima s područja naše županije da glasaju za amandman kojim bi se u državnom proračunu osigurala sredstva iz Sporazuma za sufinanciranje javno-privatnog partnerstva.

- Radi se o sredstvima koja su prije nekoliko mjeseci izbrisana iz proračuna i projekcija proračuna. Ako amandman ne prođe, uvijek ima daljih mogućnosti. Mi smo protiv države pokrenuli tužbu zbog nepoštivanja Sporazuma. Ukoliko sud dosudi u našu korist, ministar financija će morati posegnuti za onim svojim sredstvima kojima on upralja, onom obveznom rezervom - istaknuo je varaždinski župan Predrag Štromar.

HDZ je, naglasio je župan, protiv preporuke, što znači da je i protiv obrazovanja.

- HDZ je protiv toga da 15 milijuna kuna dođe u našu županiju. HDZ-ovi vijećnici su kontra obrazovanja u Varaždinskoj županiji i kontra većeg proračuna Varaždinske županije - smatra župan Štromar.

Iako je ministar financija Zdravko Marić jučer u Hrvatskom saboru odgovarajući na pitanje zastupnice Božice Makar rekao kako Sporazum iz 2013. nije pravno utemeljen jer Vlada nije za njega dala suglasnost, Štromar kaže da je sam premijer Andrej Plenković dan ranije rekao da se svi sporazumi koje su potpisali ministri, moraju poštivati.

Na pitanje novinara što ako tih 15 milijuna ne stigne u proračun Varaždinske županije, župan je kratko odgovorio - stići će!