Štromar: Ministar zdravstva potvrdio nabavku MR uređaja za OB Varaždin

| 30.3.2017. u 14:31h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na poziv predsjednika Stručnog vijeća Opće bolnice Varaždin prim.dr.sc. Ivana Pavličeka, dr.med., župan Varaždinske županije Predrag Štromar prisustvovao je danas sjednici Stručnog vijeća Opće bolnice Varaždin.

S obzirom na različite priče oko nabavke uređaja magnetske rezonance (MR) za potrebe OB Varaždin župan je pozvan kako bi osobno pojasnio cijelu situaciju.

Župan Predrag Štromar tom je prilikom izrazio zadovoljstvo što je ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić, dr.med., prihvatio prijedlog da Ministarstvo financira nabavku MR uređaja, dok će Županija prikupljena sredstva preusmjeriti u nabavu novog CT aparata.

- Ovo je samo potvrda onog što smo prošli tjedan dogovorili na sastanku u Ministarstvu zdravstva te je odlučeno kako će oni nabaviti šest magneta u Hrvatskoj, od kojih će jedan završiti u varaždinskoj bolnici. Vrijednost je deset milijuna kuna, a Županija će potom sredstva planirana za magnetsku rezonancu prenamijeniti za nabavu novog 128-slojnog CT-a, budući da je postojeći stariji od devet godina – istaknuo je župan Štromar te dodao kako se svi projekti u OB Varaždin provode na korist pacijenata i zaposlenika bolnice, bez obzira što neki saborski zastupnici s područja županije pokušavaju to osporiti.

Naime, povjerenstvo Ministarstva zdravstva izradilo je analizu postojećeg stanja i potreba za MR uređajima u Republici Hrvatskoj, koju je ministar prihvatio te odlučio kako će se MR uređaj za OB Varaždin financirati u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., poziva „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama/ili dnevnim kirurgijama“.

Osim nabavke MR uređaja župan Štromar i ravnatelj OB Varaždin Nenad Kudelić, dr. med., objasnili su članovima Stručnog vijeća sve projekte koji se trenutno provode ili će se provoditi u narednom razdoblju u OB Varaždin.

Označeno u