"Štromar i njegovo Ministarstvo nam nije dalo ni lipu, to je bezobrazluk, oni su samo poštari!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Štromar i njegovo Ministarstvo nam nije dalo ni lipu, to je bezobrazluk, oni su samo poštari!"

IHR/Varaždinske vijesti | 10.12.2019. u 11:32h | Objavljeno u Aktualno

- Dobio sam Varaždinske vijesti u kojima piše kako je upravo potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar isključivo zaslužan za projekte koji se sada događaju u Varaždinskoj županiji. Mene to fascinira i kao mještanina i kao županijskog vijećnika.  Posebno rečenica koja glasi da sjever Hrvatske ima prijatelja u Vladi i dok god je on tamo, možemo računati na pomoć. Što to znači? Dok neće biti u Vladi da se ovaj kraj neće razvijati? Ima li Štromar uistinu takve zasluge? – pitao je županijski vijećnik Roman Strelec (Reformisti) na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine.

Župan Radimir Čačić ustvrdio je kako sada imaju jednu zanimljivu situaciju.

- Kaže Štromar da je sjever bio zapostavljen jer nije imao prijatelje u Vladi. Imao je potpredsjednicu Vlade, imao je tri ministra, pa kaj bi još trebalo? Tek sad odjedanput imamo prijatelja i stotine milijuna. Nikad , ni na koji način Štromar nije dao, ni u jednom projektu lipu. Ne kunu. Sve ove škole nemaju ništa s njime. Nula. Bolnice? Nula. Ta razina bezobrazluka, pripisivati sebi nešto što s tobom nema apsolutno nikakve veze, to sigurno od mene nećete čuti. Nikakve novce nisu dali, oni su samo poštari. Mi napravimo projekte, dobijemo europski novac,  ugovorimo radove i plaćamo penale ako nije nešto dobro. Ovo su europski projekti gdje nam ne mogu podmetati nogu. Štromar uz svu dobru volju da podmetne nogu to ovdje ne može – ustvrdio je Čačić a osvrhuo se da se nešto slično može čudi i u Gradu Varaždinu.

- Kad brojimo Grad Varaždin bez projekata Aglomeracije onda je na samom dnu – ustvrdio je Čačić.