Stričak: Župane, zar je do pada nezaposlenosti došlo zbog sajma "S kobasicom u Europi"? Foto: VV arhiva / ilustracija

Stričak: Župane, zar je do pada nezaposlenosti došlo zbog sajma "S kobasicom u Europi"?

| 26.9.2016. u 10:32h | Objavljeno u Aktualno

- Zbog čega je došlo do pada nezaposlenosti? U svom izvješću navodite, između ostalog, zbog sudjelovanja na međunarodnom sajmu „S kobasicom u Europi“. Jeste li vi uopće ppročitali vaše izvješće – pitao je na današnjoj sjednici Županijske skupštine HDZ-ov vijećnik Anđelko Stričak.

Stričak se u raspravi o izvješću o radu župana u prvih pola godine, koje je na dnevnom redu sjednice Županijske skupštine, osvrnuo na način na koji je izvješće sastavljeno i napisano.

Zanima me metodologija pisanja izvješća. Puno ste radili, rezultati su mršavi i rezultata zapravo  nema. Osim što ste transparentni, niste napravili ništa. Niste naveli da ste u Vinici uz cestu čupali korov. To je vrijedno. Da ste manje prosvjedovali zbog prijevoza, za kojg ste znali da će ići, mogli ste više čistiti po županiji – naveo je Stričak.

Dodao je kako se u izvješću navodi da je do pada nezaposlenosti došlo zbog aktivnosti Varaždinske županije, između ostalog na raznim događanjima i sajmovima.

- Zbog čega je došlo do pada nezaposlenosti, vi odgovarate – mnoge aktivnosti, sudjelovanje na međunarodnom sjamu „S kobasicom u Europi“. Nigdje se ne spominje ni jedna poslovna zona, ni jedan načelnik?? Zbog kobasice u Europi mi imamo manju  nezaposlenost? Tako rade vaše stručne službe – bio je kritičan Stričak.

Za Zakladu za pomoć djeci Vita napisana je tek jedna rečenica dva i pol retka, primjetio je Stričak te naglasio županu kako bi barem on izvješće trebao pročitati.

- Ovo Izvješće, bez obzira što je vaše, barem bi trebali pročitati prije nego ga stavite na dnevni red i u raspravu – zaključio je Stričak.