Stričak: Zašto se na sjeveru sada bune čaki oni koji su ukazivali da sve ide na jug?

| 9.6.2017. u 18:22h | Objavljeno u Aktualno

Naravno da ću podržati predložene ministre, odnosno Vladu jer ju predvodi HDZ na čelu s našim predsjednikom Andrejem Plenković, rekao nam je Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije uoči večerašnjeg glasovanja u Hrvatskom saboru.

Stričak ne vidi niti jedan razlog da se ne podrži novi sastav Vlade, dok vidi puno razloga za podršku, osobito što se otvara prilika za nastavak rada na boljitku Hrvatske na jedan novi način.

-Nama su uzor zapadnoeuropske demokracije gdje je normalno da demokršćanska stranka koalira s liberalima, odnosno narodnjacima. Tako je to, primjerice, čest slučaj u njemačkoj, gdje čak postoji i velika koalicija, pa nitko ne govori o nekakvoj političkoj trgovini, već pozdravlja suradnju koja je jedna od temelja njemačkog prosperiteta, ukazuje Stričak.

Dodatan razlog njegove podrške je to što se sada politička moć drugačije raspodjeljuje pa će sjever Hrvatske ovom koalicijom dobiti dodatno na važnosti.

-Premijer Plenković sve to zasada dobro vodi i vjerujem da ćemo sve uspješno privesti kraju kako je i zamišljeno, usprkos svemu što se događa i čuje, često potpuno neopravdano i vrlo zlonamjerno, a samo zbog vlastitih, sitnih interesa, ukazuje Stričak.

Naglašavajući da sjever može samo profitirati, posebno ukazuje da se protiv koalicije HNS-a i HDZ-a u Varaždinskoj županiji bune čaki oni koji su nekada ukazivali da sve ide na jug, a sad im ne odgovara što je težište političke moći miće na sjever.

-I zbog toga je to za sve nas jedan dobar iskorak, ukazuje Stričak, koji ne skriva da je imao primjedbe na rad nekih od kandidata za ministre na njihovim ranijim radnim mjestima, ali se nada i vjeruje da će ubuduće bolje raditi upravo zahvaljujući tome što im je ukazano što prije nije valjalo, ali i još više tome što će se naći u novom okruženju koje je usmjereno boljitku građana, a ne međusobnom potkopavanju.

Označeno u