Stričak o prozivkama Čačića: "Projekt hotela u Toplicama je kao Jeti: o njemu se priča, a nitko ga nije vidio!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stričak o prozivkama Čačića: "Projekt hotela u Toplicama je kao Jeti: o njemu se priča, a nitko ga nije vidio!"

VV | 21.1.2022. u 11:17h | Objavljeno u Aktualno

Bivši varaždinski župan Radimir Čačić jučer je na konferenciji za novinare prozvao aktualnog župana Anđelka Stričaka da je zaustavio ulaganja od 600 milijuna kuna u Varaždinske Toplice te projekt hotela izbacio iz Razvojnog sporazuma Sjever.

- VIDEO NS Reformisti: Župan Stričak zaustavio ulaganja od 600 milijuna kuna u Varaždinske Toplice

Župan Anđelko Stričak danas je te navode komentirao te je ustvrdio kako je projekt izgradnje hotela Jupiter u Varaždinskim Toplicama kao tibetanski Jeti - o njemu se priča, a nitko nije vidio.

- Mi smo u našim arhivama, vezano uz tu temu našli svega jednu sličicu iz 2013. godine, iz vremena kada je župan bio Predrag Štromar. I sad, kao što bi rekao moj prethodnik "Nisi valjda toliko glup da ne možeš sam sebi izdati ili napisati građevinsku dozvolu". Stoga ja pozivam bivšeg župana Čačića da dostavi tu građevinsku dozvolu, ili lokacijsku, da dostavi taj glavni projekat ili idejni za izgradnju hotela Jupitera. U arhivi Varaždinske županije o tome nema ničeg. Bila je prijava samo imenom i prezimenom na Razvojni sporazum Sjever, bez ičega, samo mi želimo 600 milijuna kuna za izgradnju hotela. Točno je da su susjedne županije prijavljivale slične projekte, ali ti projekti su vezani uz zdravstvo, a ne za izgradnju hotela s pet zvjezdica. Negdje u srpnju prošle godine taj projekt, odnosno taj ništa od projekta, maknuo iz Razvojnog sporazuma sjever i u sporazum uvrstio izgradnju kampusa FOI-ja. Kad se fakultet izgradi, kroz 10-ak godina, kad iznjedri 1000 mladih stručnjaka, ambicionih i školovanih, mladih ljudi, oni su ti koji će dati vrijednost desetak hotela Jupiter, a uloga županije nije da gradi hotele i motele, nego da gradi škole i bolnice. Znači, "da" kampusu FOI-ja, "ne" hotelu Jupiter za što ne postoji ništa, "da" obrazovanju, "ne" Reformističkim bendžikama. Pozivam bivšeg župana da donese taj projekat, da ga vidimo. Tko zna, možda je u Tibetu - komtnirao je aktualni župan Stričak.