Stričak: "Možda iza platforme Budimo grad stoji neka narkomafija" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stričak: "Možda iza platforme Budimo grad stoji neka narkomafija"

IHR/Varaždinske vijesti | 20.7.2022. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno

Osim što aktualni župan Anđelko Stričak na današnjem aktualnom satu nije štedio Reformiste, na meti se našla i platforma Budimo grad.

- Stričak: "Plenković ni nuklearnim oružjem neće moći Reformiste istjerati iz koalicije"

- Peglala se službena kartica i u Varaždinskoj županiji: "Netko je prije mene kupovao i parfeme"

HSLS-ovu vijećnicu i gradonačelnicu Varaždinskih Toplica Dragicu Ratković zanimala je transparentnost rada Varaždinske županije, općina i gradova, ali i to jesu li političke opcije podnijela financijska izvješća, koja su dužna dostaviti. Aktualni župan rekao je kako su to učinile sve stranke koje imaju predstavnike u Županijskoj skupštini, ali ne i sve one koje su u Gradskom vijeću Varaždina.

- Zahvaljujući našim pročelnicima, a ne posebnim savjetnicama, jer zbog čega je netko poseban, to zna samo onaj koji ju je imenovao da je posebna. Znači, zahvaljujući našim pročelnicima i pročelnici Klaudiji koja vodi odjel financija, Varaždinska županija je ocijenjena s odličnim. Što se tiče drugog dijela pitanja, koje se odnosi na transparentnost rada političkih opcija, koliko mi je poznato, sve političke opcije, koje imaju predstavnike u Županijskoj skupštini, su podnijela financijska izvješća, a za Grad Varaždin znam da nije jedna i to najtransparentnija, Budimo grad. Jer oni za sebe vele "Budimo grad nije stranka, nije društvo, niti klub, okupili smo se u platformu”. Znači u Hrvatskoj sve udruge, trgovačka društva, obrti, OPG-ovi, svi moraju podnijeti izvješća, osim najtransparentnijih. Budimo grad. Naravno da očito imaju razloga zbog čega ne podnose financijska izvješća. Naravno da se postavlja pitanje tko ih financira? Možda iza svega stoji neka narkomafija, s obzirom kad vidim tko je špica te ekipe, Budimo grad. Neki Šileci koji su imali diskoteke, diskače dolje kod varaždinskih bazena. A ti diskači, kad su radili, tamo je droga tekla u potocima. Naravno, nisam rekao da je gazda za to kriv. Ali ja vjerujem da svi koji se bave ugostiteljstvom znaju tko im dolazi od gostiju i s čim se bave - ustvrdio je župan Stričak.