Stričak: HRT centar ostaje u Čakovcu, a u Varaždinu će biti dopisništvo

IHR/Varaždinske vijesti | 5.2.2019. u 12:38h | Objavljeno u Aktualno

- Prije nekoliko godina zalagali smo se da centar HRT-a ostane u Varaždinu i bili smo protiv zatvaranja dopisništva. Dan danas smatramo da HRT treba dopisništvo u Varaždinu i na tome radimo već godinu dana i evo, razgovori su pri kraju, sporazumi su potpisani i sada počinje postupak natječaja kako bi počeli građevinski radovi i nakon toga slijedi useljenje. Kada, to je trenutno teško govoriti jer ne znamo hoće li biti žalbi na natječaj – rekao je Anđelko Stričak, saborski zastupnik HDZ i šef županijskog HDZ-a na današnjoj konferenciji za novinare Kluba vijećnika HDZ-a koja je održana uoči Županijske skupštine.

Stričak je rekao kako će centar HRT-a i dalje ostati u Čakovcu, dok bi se u Varaždinu trebalo otvoriti dopisništvo.

Runac: "Bivša vlast sve je raspiskala"

Vraćanje dopisništva u Varaždin najavio je još ujesen 2017. godine župan Radimir Čačić, a prošle godine bilo je rečeno da će se HRT u Varaždinu smjestiti u prostorima poznatim kao "ribica" u Srednjoj strukovnoj školi. No, tada još HRT nije donio odluku o formiranju nove ili relociranju postojeće dopisničke mreže, što se očito promijenilo s obzirom da su HRT i Srednja strukovna škola Varaždin potpisali 11. siječnja potpisali ugovor o korištenju prostora površine 115 četvornih metara za potrebe smještaja HRT-ovog studija Čakovec i Varaždin.

Predsjednik Županijske skupštine Alen Runac također je oprezan s rokovima otvaranja dopisništva HRT-a u Varaždinu.

- Činjenica je da kasnimo, ali moramo ići postepeno, javna nabava mora biti provedena sukladno zakonu. Lako je bivšoj županijskoj vlasti bilo sve to raspiskati i istjerati iz grada, a sad je to jako teško dobiti natrag. Ali idemo korak po korak: 2018. godine vratila se vojska u Varaždin, a sad će i televizija – rekao je Runac.

HDZ i HSLS za Bukotermal

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je kako će vijećnici HDZ-a i HSLS-a sutra na sjednici Županijske skupštine podržati izvješće o radu župana za drugu polovicu 2018. godine, kao i prijedlog odluke o osnivanju trgovačkog društva Bukotermal sa zadaćom upravljanja i korištenja raspoloživih izvora geotermalnih potencijala, a osnivači društva su Varaždinska županija i Općina Mali Bukovec.

- U pitanju su geotermalne vode kojih u Velikom i Malom Bukovcu ima puno. Jedan dio se iskorištava, no još ima puno prostora za daljnji razvoj i Varaždinska županija je to prepoznala – istaknula je Nadica Dreven-Budinski, predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini.

Označeno u