Stričak: "Čudim se što se Batinić dao uvući u tu 'A je to' ekipu" Foto: Krešimir Đurić

Stričak: "Čudim se što se Batinić dao uvući u tu 'A je to' ekipu"

IHR/Varaždinske vijesti | 22.2.2022. u 09:40h | Objavljeno u Aktualno

- Kako u Ivancu referenduma za vodu i smeće neće biti, ovih dana počela je kampanja za potpisivanjem peticije, s istim pitanjem, a gradonačelnik obilazi mjesne odbore građana, nimalo ne štedi Vladu, ni ministra Ćorića, iako je i sam digao ruku za taj Zakon o vodama. Dakako, svoje postupke u svoja pet gradonačelnička mandata prešućuje. Zašto u svih tih pet mandata gradonačelnik nije spojio Ribić breg, Horvatsko, Jerovec, Bedenec na Ivanečki vodovod iako za to već dugo postoje tehničke mogućnosti pitaju se oni malo upućeniji. Pitaju se ljudi što je potpisao u ugovoru o sanaciji smetlišta u Jerovcu i zašto nije zatvorio deponij,kao što je obećao. Ima još pitanja, pa me zanima imate li vi kakve informacije o trenutnoj problematici u Ivancu? - zanimalo je HDZ-ovog vijećnika Josipa Krtanjeka na aktualnom satu jučerašnje Županijske skupštine, a HNS-ov vijećnik Marijan Škvarić, ujedno i lepoglavski gradonačelnik ustvrdio je kako sve to što se događa trenutno u Ivancu šteti Lepoglavi.

- Nakon Uredbe Vlade o proglašenju vodoopskrbnih područja i to tako da cijela Varaždinska županija bude jedno područje, a komunalno poduzeće Varkom jedini opskrbljivač, javljaju se aktivnosti, nezakoniti referendum, čime se želi osporiti za Uredba. To šteti Gradu Lepoglavi je ostaje kolateralna žrtva te je i dalje upitno provođenje projekata aglomeracije na našem području - rekao je Škvarić.

Župan Anđelko Stričak je ustvrdio kako smo ovih dana svi svjedoci čuda koje izvode ivanečki političari. Ustvrdio je kako razumije gradonačelnika Lepoglave i činjenicu da tako dugo, dok Lepoglava nije jedno vodouslužno područje, ne može biti projektirana aglomeracija.

- Kad govorimo o ovim egzibicijama koje se sad izvode u Ivancu, za sve je odgovoran gradonačelnik, to je valjda svima jasno, nitko drugi. Za ovu situaciju u kojoj se našao Grad Ivanec odgovorna je samo jedna jedina osoba – gradonačelnik. Bio je saborski zastupnik kad se izglasavao taj Zakon, uz to je bio i član saborskog Odbora za zaštitu prirode i okoliša kad su se donosili planovi sanacije divljih odlagališta, znači, u sve je bio uključen. Gospodin Batinić, kad govorim i osobno, i kao političar, jedna je od najkulturnijih, najpristojnijih osoba u politici. Ja od njega nisam nikad čuo ružnu riječ prema nikome. Svaki tjedan se dva, tri puta čujemo, kako bi riješili nastale probleme, ali to se trebalo rješavati prije dvije, tri godine, a ne sada, kada se treba provoditi. Iskreno, čudim mu se što se dao uvući u ove SDP-ove egzibicije, gdje se "A je to” ekipa, predsjednik Gradskog vijeća Lepoglave, pa predsjednik Gradskog vijeća Ivanca, pa direktor Varkoma, dopisuju. Ivanečka voda je takva, varaždinska onakva... To je čudo od ljudi, ej. to je stvarno "A je to" ekipa. Čudim se što se Batinić dao uvući u taj splet svega i svačega - komentirao je varaždinski župan Stričak.