Što trebate znati i tko izdaje potvrde u vezi stambenog zbrinjavanja raseljenih osoba iz Ukrajine? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Što trebate znati i tko izdaje potvrde u vezi stambenog zbrinjavanja raseljenih osoba iz Ukrajine?

VV | 28.3.2022. u 15:33h | Objavljeno u Aktualno

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina na mrežnim stranicama Grada Varaždina objavio je obavijest u vezi stambenog zbrinjavanja raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP objavljen Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju, a na toj se stranici mogu pronaći i obrasci "Ponuda smještaja za raseljene osobe” i “Potvrda o nadzoru stambene jedinice“, izvjestili su iz Grada Varaždina.

Uputom Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a o provedbi Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju utvrđena je obaveza za lokalne stožera civilne zaštite jedinica lokalne samouprave prema adresi stambene jedinice da izdaju "Potvrde o nadzoru stambene jedinice“.

- Stožer civilne zaštite Grada Varaždina na temelju zaprimljenih Zahtjeva za izdavanje potvrde o nadzoru stambenih jedinca provest će neposredni nadzor stambene jedinice, utvrditi vjerodostojnost ponude i ovisno o utvrđenom stanju izdati Potvrdu o nadzoru stambene jedinice, koju će dostaviti ponuditelju - izvijestili su iz Grada Varaždina iz kojeg napominju da se zahtjev za izdavanje Potvrde u pravilu predaje putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a iznimno zahtjev se može predati i osobno na porti objekta Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo Grada Varaždina (adresa Trg slobode 12, Varaždin), a gdje se može i osobno preuzeti prazni obrazac ili poslati poštom na adresu Stožer civilne zaštite Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1, 42000 Varaždin, s naznakom "zahtjev za potvrdu o nadzoru stambenih jedinica“.

- Potvrde o nadzoru Stožera civilne zaštite Grada Varaždin bit će izdane zainteresiranim vlasnicima-ponuditeljima nakon izvršenog neposrednog nadzora i utvrđivanja vjerodostojnosti navedenog u dostavljenoj Ponudi za smještaj za raseljene osobe od strane nadležnih osoba Stožera civilne zaštite Grada Varaždina - ističu u Gradu Varaždinu i dodaju kako se nadzor i utvrđivanja vjerodostojnosti ponude obavlja u skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju i Uputom o provedbi Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju Ravnateljstva civilne zaštite.

- Za sve potrebne informacije u vezi izdavanja Potvrda o nadzoru, zainteresirani ponuditelji stambenih jedinica mogu se obratiti na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefon 042-201-426 u vremenu od 8 do 9 sati - napominju u Gradu Varaždinu.

Za sve ostale informacije u vezi Javnog poziva za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju potrebno je obratiti se Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a: poštom na adresu Nehajska 5, 10 000 Zagreb ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a na koje adrese se i dostavljaju ispunjeni obrazac s pripadajućom dokumentacijom.

Uz obavijest, na mrežnim stranicama objavljene su:

- Odluka Vlade Republike Hrvatske o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju

- Uputa Ravnateljstva civilne zaštite o provedbi Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju

- Obrazac Zahtjeva Stožera civilne zaštite Grada Varaždina za izdavanje potvrda