Što trebate znati i tko izdaje potvrde u vezi stambenog zbrinjavanja raseljenih osoba iz Ukrajine? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Što trebate znati i tko izdaje potvrde u vezi stambenog zbrinjavanja raseljenih osoba iz Ukrajine?

VV | 28.3.2022. u 15:33h | Objavljeno u Aktualno

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina na mrežnim stranicama Grada Varaždina objavio je obavijest u vezi stambenog zbrinjavanja raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP objavljen Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju, a na toj se stranici mogu pronaći i obrasci "Ponuda smještaja za raseljene osobe” i “Potvrda o nadzoru stambene jedinice“, izvjestili su iz Grada Varaždina.

Uputom Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a o provedbi Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju utvrđena je obaveza za lokalne stožera civilne zaštite jedinica lokalne samouprave prema adresi stambene jedinice da izdaju "Potvrde o nadzoru stambene jedinice“.

- Stožer civilne zaštite Grada Varaždina na temelju zaprimljenih Zahtjeva za izdavanje potvrde o nadzoru stambenih jedinca provest će neposredni nadzor stambene jedinice, utvrditi vjerodostojnost ponude i ovisno o utvrđenom stanju izdati Potvrdu o nadzoru stambene jedinice, koju će dostaviti ponuditelju - izvijestili su iz Grada Varaždina iz kojeg napominju da se zahtjev za izdavanje Potvrde u pravilu predaje putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a iznimno zahtjev se može predati i osobno na porti objekta Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo Grada Varaždina (adresa Trg slobode 12, Varaždin), a gdje se može i osobno preuzeti prazni obrazac ili poslati poštom na adresu Stožer civilne zaštite Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1, 42000 Varaždin, s naznakom "zahtjev za potvrdu o nadzoru stambenih jedinica“.

- Potvrde o nadzoru Stožera civilne zaštite Grada Varaždin bit će izdane zainteresiranim vlasnicima-ponuditeljima nakon izvršenog neposrednog nadzora i utvrđivanja vjerodostojnosti navedenog u dostavljenoj Ponudi za smještaj za raseljene osobe od strane nadležnih osoba Stožera civilne zaštite Grada Varaždina - ističu u Gradu Varaždinu i dodaju kako se nadzor i utvrđivanja vjerodostojnosti ponude obavlja u skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju i Uputom o provedbi Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju Ravnateljstva civilne zaštite.

- Za sve potrebne informacije u vezi izdavanja Potvrda o nadzoru, zainteresirani ponuditelji stambenih jedinica mogu se obratiti na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefon 042-201-426 u vremenu od 8 do 9 sati - napominju u Gradu Varaždinu.

Za sve ostale informacije u vezi Javnog poziva za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju potrebno je obratiti se Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a: poštom na adresu Nehajska 5, 10 000 Zagreb ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a na koje adrese se i dostavljaju ispunjeni obrazac s pripadajućom dokumentacijom.

Uz obavijest, na mrežnim stranicama objavljene su:

- Odluka Vlade Republike Hrvatske o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju

- Uputa Ravnateljstva civilne zaštite o provedbi Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju

- Obrazac Zahtjeva Stožera civilne zaštite Grada Varaždina za izdavanje potvrda

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci