Nove gradske potpore za novorođene u gradu Lepoglavi Foto: Grad Lepoglava

Nove gradske potpore za novorođene u gradu Lepoglavi

I.D./Varaždinske vijesti | 21.12.2015. u 18:27h | Objavljeno u Našim krajem

Treći puta u ovoj godini, u okviru gradskog pronatalitetnog programa, Grad Lepoglava darivao je novčanim potporama obitelji s novorođenom djecom. Ovog puta, uoči Božića, podijeljeno je 13 novčanih potpora u iznosu od 1.500, 2.000 i 2.500 kuna, ovisno o tome radi li se o prvom, drugom ili trećem odnosno svakom daljnjem djetetu u obitelji.

- Ovo je najdraža aktivnost koju mi gradski dužnosnici provodimo u Gradu Lepoglavi. Ovog puta podijeljeno je 13 novčanih potpora i to za osam dječaka i pet djevojčica. U prosjeku se tijekom jedne podjele uruči 20-tak novčanih potpora. Drago nam je da nam se roditelji djece javljaju i, kao ovom prigodom, dolaze u Grad odnosno prepoznaju suradnju i pomoć koju im Grad Lepoglava pruža – istaknuo je prigodom uručivanja novčanih pomoći u gradskoj vijećnici u Lepoglavi zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Pored novčanih potpora, obitelji s novorođenom djecom, zahvaljujući Gradu, mogu ostvariti i druge oblike potpore.

- U suradnji s patronažnom službom organiziramo radionice na kojima se roditelji mogu educirati o tome kako podizati dijete. Pored toga, Grad Lepoglava sufinancira rad sektorskih zdravstvenih ambulanti, što je vrlo važno i za zdravstvenu skrb naših najmlađih sugrađana – podsjetio je Kovač. Ta će podrška, kao i jednokratna novčana pomoć dobro doći roditeljima.

- Jako sam zadovoljna što sam dobila ovu pomoć jer tamo gdje sam prije živjela nisam dobila nikakvu potporu za prvo dijete. Ovih dvije tisuće kuna potrošit ću na bebu, najviše za kupnju pelena – otkrila je mama Tihana Bencek.

Koliku važnost Grad Lepoglava pridaje svojim najmlađim sugrađanima govori i to da je Grad pokrenuo postupak dobivanja statusa Grada - prijatelja djece te da je glavni kapitalni gradski projekt u godini koja slijedi uređenje i dogradnja dječjeg vrtića u Lepoglavi.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci