Što najviše muči naše učenike i za što najčešće traže pomoć kod školskih psihologa Foto: Luka Šalamun

Što najviše muči naše učenike i za što najčešće traže pomoć kod školskih psihologa

| 17.6.2024. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

U studenom prošle godine otvoren je Centar za mentalno zdravlje djece i mladih Varaždinske županije u Medicinskoj školi Varaždin, a ravnateljica škole i voditeljica centra Mirjana Grabar Kruljac dala nam je osvrt na proteklo razdoblje i izazove s kojima se suočavaju učenici osnovnih i srednjih škola.

Prema njezinim riječima, otkako se centar otvorio, potrebe su velike, a učenike u centar upućuju školski stručni suradnici ili ih preko telefona naruče roditelji. Kako ističe Grabar Kruljac, djeca i roditelji mogu se naručiti anonimno što smatra izuzetno bitnim.

- Mi smo još uvijek društvo koje ne voli pričati o stvarima koje se tiču mentalnog zdravlja. Tu vidim veliki prostor da se senzibilizira šira javnost da se o problemima koji se tiču mentalnog zdravlja treba pričati – ističe ravnateljica koja radi s djecom s najtežim poteškoćama s obzirom na to da je dječji adolescentni integrativni psihoterapeut.

Koji problemi muče djecu, koje vrste vršnjačkog nasilja prevladavaju i kakve su njegove posljedice, što bi trebali učiniti roditelji kroz odgoj, ali i ako primijete poteškoće kod svoje djece, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...