Što je s novom zgradom Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Što je s novom zgradom Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije?

VV | 16.2.2022. u 09:40h | Objavljeno u Aktualno

- Projekt izgradnje nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije ima izrađeno idejno rješenje i u fazi provođenja je javnog natječaja za izradu kompletne projekte dokukmentacije - navodi se u odgovoru na vijećničko pitanje.

Naime, za zadnjoj sjednici Županijske skupštine bivšeg varaždinskog dožupana i vijećnika Reformista Roberta Vugrina zanimalo je u kojoj je fazi taj projekt i kada se može očekivati početak radova.

Idejno rješenje za novu zgradu Zavoda postoji još od svibnja 2021. godine za objekt na lokaciji ispred zgrade Hitne medicinske pomoći površine od 3103 četvorna metra, a u toj zgradi bile bi djelatnosti preventivnu školsku medicinu, promicanje zdravlja i javnozdravstvenu medicinu te kliničku mikrobiologiju, kao i dio epidemiološke djelatnosti.

- Nakon nakon provedenih konzultacija sa osnivačem odlučilo se ići u izmjenu idejnog rješenja i promjenu lokacije s ciljem da sve djelatnosti Zavoda budu u jednoj zgradi te da sve djelatnosti imaju nove i adekvatne prostore za svoj rad te garažni prostor za službena vozila - navodi se u odgovoru.

U skladu s tim u listopadu prošle godine napravljeno je novo idejno rješenje na novoj lokaciji, pa bi se tako nova zgrada trebala prostirati na površini od 5260,79 četvornih metara, a u njoj bi se, uz već spomenute djelatnosti za preventivnu školsku medicinu, promicanje zdravlja i javnozdravstvenu medicinu te kliničku mikrobiologiju, kao i dio epidemiološke djelatnosti nalazila djelatnost za zdravstvenu Ekologiju, Djelatnost za provođenje DDD-a i Djelatnost za zajedničke poslove. Sve te djelatnosti bile bi smještene u jednoj zgradi, osim ispostava Epidemiologije i Školske medicine u Ivancu, Ludbregu i Novom Marofu. 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Neven Bosilj rekao je kako očekuje početak izgradnje iduće godine. 

- Nadamo se da ćemo do kraja godine imati svu potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, tako da bi gradnja počela na početku 2023. godine - najavio je Bosilj  nakon što je ponovno izabran na ravnatelja ove županijske ustanove.

- Marin Bosilj i dalje na čelu Zavoda za javno zdravstvo: "Naglasak će biti na novoj zgradi Zavoda"