STIŽU SENZORI Privremeno se zatvara parkiralište kod varaždinske tržnice Foto: VV arhiva / ilustracija

STIŽU SENZORI Privremeno se zatvara parkiralište kod varaždinske tržnice

Varaždinske vijesti | 16.11.2022. u 08:43h | Objavljeno u Aktualno

Parkiralište automobila na Trgu bana Jelačića kod varaždinske tržnice bit će privremeno zatvoreno zbog radova, postavljanja senzora i novog iscrtavanja mjesta za parkiranje, izvijestili su iz Grada Varaždina.

Rok početka izvođenja radova predviđa se za ponedjeljak 21. studenog, a planirano trajanje radova je oko 5 dana, ovisno o vremenskim uvjetima.

- U navedenom periodu biti će onemogućeno parkiranje vozila na prostoru parkirališta na Trgu bana Jelačića, zbog reorganizacije rasporeda naplatnih parkirališnih mjesta i montaže parkirnih senzora. Riječ je o završnoj fazi realizacije projekta "Uvođenje pametnog prometnog rješenja za inteligentno upravljanje javnim parkirnim površinama Grada Varaždina" - napominju iz Grada.

Grad Varaždin je proveo postupak jednostavne nabave u okviru provedbe projekta sufinanciranog od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – razvoj pametnih i održivih rješenja i usluga – "Uvođenje pametnog rješenja za inteligentno upravljanje javnim parkirnim površinama grada Varaždina", te je s trgovačkim društvom Mobilisis d.o.o. sklopljen Ugovor o nabavi parking senzora.

- Po završetku radova, izvijestit ćemo javnost o svim ostalim detaljima projekta sufinanciranog sredstvima eurofondova - naveli su iz Grada.