Stižu kamere za nadzor brzine u dvije ulice te na most prema Međimurju Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stižu kamere za nadzor brzine u dvije ulice te na most prema Međimurju

VV | 13.4.2022. u 20:53h | Objavljeno u Aktualno

- Na nedavno održanom sastanku gradonačelnika Nevena Bosilja s predstavnicima MUP-a postignut je dogovor da će se provesti javna nabava za dvije kamere za nadzor brzine kretanja motornih vozila koje bi se postavile u Ulici Krešimira Filića i Ulici Ante Starčevića. Također, u dogovoru s Hrvatskim cestama bit će postavljena kamera na Dravskom mostu prema Međimurju. Na pješačkim prijelazima u Koprivničkoj ulici, za dodatnu sigurnost građana, postavit će se led rasvjeta. Najavljeno je to prilikom izvješća o stanju prometa na području Grada Varaždina u prva tri mjeseca ove godine na današnjoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta.

 Uz gradonačelnika Nevena Bosilja i zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića, na sjednici su bili Zdravka Grđan, predsjednica Gradskog vijeća, Vladimir Cecelja iz PU varaždinske, Dejan Piskač, načelnik Postaje prometne policije Varaždin, Zdravko Pintarić, predsjednik Županijskog suda u Varaždinu, Karmela Sotošek predsjednica Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, Ivica Labaš, zapovjednik JVP Varaždin, Mario Stančić, predsjednik Kolegija ravnatelja osnovnih škola Varaždin, Jelena Toth, direktorica TZ grada Varaždina, Danijela Vusić, privremena pročelnica varaždinskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Vlado Podbrežnički, privremeni pročelnik varaždinskog Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo i Marijana Cindrić, viša savjetnica u Upravnom odjelu za gradnju i komunalno gospodarstvo.

Na sjednici je istaknuto kako se ne bilježe događaji koji bi značajno utjecali na sigurnost građana u gradu i prigradskim naseljima, no kao jedan od problema je prosjačenje u centru Varaždina.

 - Policijski službenici će, sukladno raspoloživim resursima, izvršiti pojačane obilaske s naglaskom na gradski centar, posebice u dane vikenda i nadolazećih blagdana te u prijepodnevnim satima, kada su pune terase ugostiteljskih objekata - istaknuto je na sastanku pri čemu je gradonačelnik Bosilj rekao da će sa županom Anđelkom Stričakom pokušati riješiti problem vezan uz prihvatni centar maloljetnih prekršitelja, kako bi se olakšalo i ubrzalo policijsko postupanje.

Vezano uz problematiku krađa bicikala, evidentirano je da se broj otuđenih bicikla na području Grada uvelike smanjuje – s 240 evidentiranih krađa 2018. godine na sad 70 evidentiranih. Predstavnici PU varaždinske izrazili su zadovoljstvo ovim podatkom koji je rezultat uvođenja videonadzora javnih površina grada Varaždina.

Gradonačelnik i zamjenik naglasili su problem na kojeg brojni građani upozoravaju, vezano uz remećenje javnog reda i mira, srijedom u večernjim satima, nakon "Studentske srijede“ te je tada potrebno pojačati policijsku ophodnju. Osvrnuli su se i na nedavno ponovno otuđenu i uništenu imovinu Vijeća srpske nacionalne manjine, pri čemu su počinitelji pronađeni i procesuirani. Kako se ovakve stvari više ne bi događale, predstavnici policije predložili su da se na lokaciji službenih prostorija Vijeća postavi ograda kako bi se ograničio pristup delinkventima.

Na sastanku je potvrđeno ovogodišnje održavanje Maturantike. S obzirom na popuštanje epidemioloških mjera, ove će se godine u suradnji PU varaždinske, Grada Varaždina i Varaždinske županije od 23. do 25. svibnja održati program za 1826 varaždinskih maturanata.

- Briga za građane jedan je od prioriteta Grada. Na sastanku Vijeća za prevenciju kriminaliteta zajedno pokušavamo detektirati kritične točke, problematiku i pronaći rješenja koja će biti zadovoljavajuća za naše sugrađane. Zadovoljan sam konstruktivnim prijedlozima i učinit ćemo sve da održavamo najvišu moguću, zavidnu razinu sigurnosti u gradu – poručio je Bosilj.