Stižu bageri u VI. OŠ Varaždin: drugi tjedan počinje dogradnja, nova dvorana do kraja srpnja Foto: Krešimir Đurić

Stižu bageri u VI. OŠ Varaždin: drugi tjedan počinje dogradnja, nova dvorana do kraja srpnja

IHR/Varaždinske vijesti | 18.1.2019. u 12:18h | Objavljeno u Aktualno

Napokon počinje dugonajavljivana dogradnja dvorane i rekonstrukcija VI. OŠ Varaždin za što je posao vrijedan 12.649.94,19 kuna bez PDV-a dobila varaždinska tvrtka Hidroing.

U Gradskoj vijećnici Varaždin danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova, kojeg su potpisali varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i direktor poduzeća Hidroing Dejan Blagus.

Blagus: radovi u rokovima

- Drago mi je što smo na javnom natječaju dobili posao baš u Varaždinu. Za našu građevinsku tvrtku to je jako veliki uspjeh. Radovi počinju idućeg tjedna, a rok za dovršetak je 31. srpanj, jer tako nalaže javna nabava. Mi ćemo sve radove završiti u predviđenom roku, bez obzira na vremenske uvjete – potvrdio je direktor Hidroinga.

Varaždinski gradonačelnik Čehok podsjetio je kako se radi o projektu o kojem se već govori dugi niz godina.

- Zašto je taj projekt propao bivšoj gradskoj vlasti o tome danas ne bih govorio. Brzo nakon što smo preuzeli Grad napravili smo reviziju projekata i nove projekte, pri čemu moram zahvaliti vijećnici Mirni Amadori koja je stvarno potrošila svoje slobodno vrijeme za ovaj važan projekt, i to bez ikakve naknade. Prvi natječaj je bio poništen jer su ponude bile iznad procijenjene vrijednosti projekta od 12,9 milijuna kuna, no srećom na drugom natječaju nije bilo nikakvih žalbi i napokon možemo početi s radovima – rekao je Čehok te dodao kako mu je drago što radove izvodi varaždinska tvrtka Hidroing, koja je 2007. godine i dograđivala VI. OŠ Varaždin.

Čehok tvrdi da je Grad Varaždin, uz dogradnju i rekonstrukciju VI. OŠ Varaždin te energetsku obnovu II. i V. OŠ Varaždin iznad svih pedagoških prosjeka.

- VI. OŠ Varaždin je najveća škola u Varaždinu, a to nije ni mojom krivnjom, niti krivnjom ravnatelja. Veliki pritisak na tu školu je zbog stambenih naselja koja su niknula u tom dijelu grada, Grabanica i POS-a. Mi smo napravili novu mrežu škola, no to neće odmah smanjiti pritisak na tu školu. Razmišljali smo i o gradnji veće dvorane, no uz postojeću koja će se zadržati te novu, koja će se izgraditi, VI. OŠ Varaždin će s novom dvoranom imati najprimjerenije uvjete za obrazovanje i odgoj djece. Po kvaliteti školstva Varaždin je već danas u europskim razmjerima. Mislim da nitko neće imati takve škole kao što ćemo imati mi – uvjeren je Čehok.

Za roditelje i učenike najbrojnije varaždinske osnovne škole najvažnije je da će se nastava normalno odvijati za vrijeme trajanja radova.

- Sada će VI. OŠ Varaždin biti škola sretnih roditelja i učenika. Naša škola ima 800 učenika, 32 razredna odjela, 99 zaposlenih djelatnika i 10 grupa produženog boravka te je imala manjak prostora. To se vidjelo, ne samo u učionicama, nego u prostorima dvorane. Dogradnjom škola će napokon imati nastavu u jednoj smjeni. Sada imamo međusmjene, pa jedan dio učenika ima kasnije nastavu – rekao je Stančić.

Dodao je da će dogradnja škole omogućiti zonsku podjelu škole na razrednu i predmetnu nastavu, što je opravdano jer se sve više roditelja odlučuje za produženi boravak, a za to treba prostora.

- U isto vrijeme, sama dvorana će nam omogućiti da imamo normalnu nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. U staroj dvorani nastava će biti za prve i druge razrede te 10 grupa produženog boravka, a u novoj dvorani će nastavu tjelesne i zdravstvene kulture imati učenici od trećih do osmih razreda. Također, učionice koje će biti izgrađene prijeko su potrebne. Riječ je o učionicama kemije, biologije i informatike s pratećim kabinetima, što je jako važno s obzirom da škola veliki naglasak stavlja na STEM područje, a dobit ćemo i multimedijalnu knjižnicu. U ovom projektu se proširuje i blagovaonica što nam je vrlo važno. Naša škola dnevno poslužuje preko 1000 užina i 360 ručkova. To je pet obroka tijekom dana, a novom blagovaonicom dnevno će se posluživati tri obroka te ručak, koji će imati svi učenici istovremeno. Dogradnja će nam omogućiti da organiziramo vrijeme u školi učenicima na drugačiji način, pa ćemo tako uvesti dva odmora tijekom dana – najavio je Stančić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci