Stigao odgovor iz Vindije o interesu Kutjeva za kupnju Koke

VV | 8.12.2021. u 14:37h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Kao što smo danas objavili, tvrtka ima namjere Kutjevo preuzeti varaždinsku Koku, a svoje namjere su već jučer obznanili preko svog odvjetničkog ureda Dragivečić i Partneri.

- U sklopu svojih planova širenja i ulaganja, Kutjevo je pokazalo interes za ulaganje u Koku stjecanjem dionica u tvrtki, navodi se u dopisu koje je odvjetničko društvo Dragivečić i Partneri, koje zastupa vinariju Kutjevo, dostavilo Koki, a objavljeno je na Zagrebačkoj burzi (ZSE).

Danas je stigao i odgovor od Vindije u obliku dopisa predsjednika Uprave Vindije Nenada Klepača da se Koka ne namjerava prodati.

"Poštovani,

putem objave na ZSE dobili smo informaciju o iskazanom interesu za stjecanje dionica društva Koka d.d. ("Koka") od strane Kutjevo d.d.

Ovim putem želimo informirati Upravu Koke, ostale dioničare i sve zainteresirane strane da Vindija d.d. kao većinski vlasnik, i s današnjim danom imatelj 96,36 % ukupnih izdanih dionica, nema nikakvu namjeru niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke.

Osim toga, Vindija d.d. u ovome trenutku s nikime ne vodi niti ima namjeru voditi razgovore oko prodaje dionica Koke.

Naime, Koka je integralni dio poslovanja Vindija grupe i jedna je od naših ključnih članica. Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cijelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na tržištu u RH, regije i ostalog izvoza.

Molimo da putem ZSE obavijestite sve zainteresirane strane, a posebno manjinske dioničare o našim stavovima vezano za iskazani interes od strane Kutjeva d.d., odnosno naš ukupni stav oko dionica Koke.

S poštovanjem,

predsjednik Uprave Vindije, Nenad Klepač."

COI-KOKA by Varazdinske vijesti on Scribd