Steven Gerrard: Međimurje mi se toliko svidjelo da moram ovamo dovesti svoju obitelj Foto: Međimurska županija

Steven Gerrard: Međimurje mi se toliko svidjelo da moram ovamo dovesti svoju obitelj

Varaždinske vijesti | 1.8.2023. u 10:30h | Objavljeno u Aktualno

Na trotjednim pripremama u Svetom Martinu na Muri boravila je nogometna momčad saudijskog kluba Al Ettigaq koju odnedavno trenira nogometna legenda Steven Gerrard, negdašnji član engleske reprezentacije i slavni kapetan Liverpoola, po mnogima i najbolji vezni igrač svih vremena.

Da je međimurski kraj bio pozornica važnih zbivanja u svijetu nogometa, svjedoči podatak da se pripremama saudijskog kluba pridružio i donedavni kapetan Liverpoola Jordan Henderson, koji je upravo u Međimurju potpisao ugovor o transferu u saudijski klub.

Ni tu nije kraj zvjezdanog niza: na pripreme u Sveti Martin na Muri stigao je i francuski nogometaš Moussa Dembele, igrač francuskog PSG-a i Lyona, kao i Fullhama, Celtica, te Atletico Madrida.

Domaćini su im bili igrači i uprava Nogometnog kluba Polet iz Sv. Martina na Muri koji su, u suradnji s Toplicama sv. Martin, saudijskim nogometašima osigurali vrhunske uvjete pripreme.

A dobar glas daleko se čuje pa se zna da je Saudijcima i njihovom treneru Gerrardu – Međimurje zapelo za oko i srce.

Na stadionu SRC Mladost u Čakovcu, 27. srpnja momčad Al Ettifaqa odigrala je posljednju utakmicu na pripremama i to s FK Rabotnički iz Skopja, a prije utakmice župan Međimurske županije Matija Posavec porazgovarao je sa Stevenom Gerrardom, poželio mu dobrodošlicu u međimurski kraj, te imao razloga za ponos kad je slavni nogometaš hvalio Međimurce i Međimurje.

Lijepi dojmovi ovako velikog nogometnog imena svakako su važni za promociju međimurskog kraja, a Međimurje je u svijetu već prepoznato i kao vrhunska sportska destinacija, naglasio je župan, istaknuvši zadovoljstvo što je ovaj saudijski klub redovito svoje impresije iz Međimurja objavljivao putem društvenih mreža, pa su foto i video-svjedočanstva o ljepotama Međimurja, te njegovim prednostima kao sportske destinacije, već obišla svijet.

„Dočekala nas je iznimna gostoljubivost i vrlo kvalitetni uvjeti za pripreme. Međimurje mi se toliko svidjelo da moram ovamo dovesti svoju obitelj kako bih s njima podijelio doživljaj koji vaš kraj nudi. Uistinu nešto posebno“, rekao je Steven Gerrard županu.