Stanovnicima Černivecke oblasti u Ukrajini, dostavljeno 10-ak tona humanitarne pomoći

VV | 27.4.2022. u 08:55h | Objavljeno u Aktualno

Zahvaljujući brojnim donatorima iz gotovo svih dijelova Varaždinske županije, stanovnicima Černivecke oblasti u Ukrajini je uoči Uskrsa prema julijanskom kalendaru dopremljeno desetak tona humanitarne pomoći, prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.Pomoć je iz Varaždinske županije preko graničnog prijelaza na rumunjsko-ukrajinskoj granici dostavljena u skladište za dostavu humanitarne pomoći “Olimpiia” u gradu Chernivtsi.

U zemlju suočenu s ratnim strahotama namirnice i potrepštine dopremljene su zahvaljujući građanima, jedinicama lokalne samouprave i tvrtkama koji su, nakon apela župana Anđelka Stričaka, u svega nekoliko dana donirali desetak tona prehrambenih namirnica s dužim rokom trajanja te higijenske potrepštine. 

Pomoć su, uz Varaždinsku županiju, prikupili: gradovi Varaždin, Varaždinske Toplice i Lepoglava, općine Petrijanec, Trnovec Bartolovečki, Cestica, Sračinec, Beretinec, Gornji Kneginec, Breznica, Breznički Hum, Mali Bukovec i Veliki Bukovec te tvrtke Ivančica d.d., Hudek-Trgotrans d.o.o., Siga d.o.o., Krešimir Futura d.o.o., Helcom Trade d.o.o., Trgograd d.o.o. - BP Šilec i Nika konstrukcije d.o.o.

- Od srca zahvaljujemo svima koji su se odazvali kako bismo barem malo uljepšali uskrsne blagdane našim prijateljima u Ukrajini. Grad Chernivtsi je glavni i najveći grad u Černiveckoj  oblasti u Ukrajini, u regiji s kojom je Varaždinska županija još 2013. godine sklopila Sporazum o suradnji. Kao što nas je izvijestio veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj dr. sc. Vasylj Kyrylyč, koji je zamolio za pomoć, ta regija danas je privremeno boravište brojnih Ukrajinaca iz ratnih dijelove te zemlje, pa im je hitno bila potrebna pomoć, prije svega u obliku hrane s dužim rokom trajanja. Još jednom hvala svima koji su se uključili – rekao je župan Stričak.

S obzirom da ratna razaranja u Ukrajini ne prestaju, Varaždinska županija će prema potrebi i u sljedećim mjesecima u suradnji s gradovima i općinama te tvrtkama organizirati prikupljanje humanitarne pomoći za prijateljsku regiju u Ukrajini.

pomoc_ukrajina_istovar_1.jpg

pomoc_ukrajina_istovar_2.jpg

pomoc_ukrajina_istovar_3.jpg

pomoc_ukrajina_istovar_4.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci