Stani Vereš i Eriki Spirić priznanja povodom 70. godina UNICEF-a

vv / nacional | 11.12.2016. u 23:16h | Objavljeno u Aktualno

Na proslavi 70. godina UNICEF-a u Zagrebačkom kazalištu mladih, hrvatski Ured UNICEF-a nagradio je istaknute  stručnjake priznanjima za izvanredan doprinos skrbi o djeci. Među petero nagrađenih dvije su Varaždinke: psihologinja Stana Vereš i primalja Erika Spirić.

NA prigodnoj svečanosti na kojoj se okupio veliki broj podupiratelja UNICEF-a, a posebice djece, predstojnica njegovog ureda za Hrvatsku Valentina Otmačić ukazala  je da UNICEF pomaže djeci  da budu zdravija, obrazovanija i sretnija, odnosno da nađu svoj put.

-U Hrvatskoj postoje brojna djeca koja su isključena iz društva, odnosno njihove mogućnosti nisu jednake kao kod druge djece. Za brojnu djecu koja žive u ruralnim krajevima ili siromašnim općinama vrtić je samo san, dok za brojnu djecu s teškoćama roditelji lutaju od jedne ustanove do druge i traže pomoć”, upozorila je Otmačić, a prenosi Nacional.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić rekla je da UNICEF vrlo dobro sudjeluje u aktivnostima vezanim uz djecu u Hrvatskoj.

-Imamo još uvijek siromašne djece, djece čiji su roditelji u vrlo teškoj socio-ekonomskoj situaciji, djece koja ne mogu ili nisu u mogućnosti pohađati školu i još puno toga”, upozorila je Murganić, dok se pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić založila za tzv. “dječji proračun” kako bi se, kroz svaku stavku u proračunu i na državnoj i na lokalnoj razini, vidjelo ono što je namijenjeno djeci.