ŠPANCIRFEST Traju pripreme za premijeru inovativno-plesnog spektakla FACE T(W)O!

VV | 16.8.2023. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno

Teško je izdvojiti sve posebnosti ovogodišnjeg jubilarnog Špancirfesta jer je pripremljeno više od 500 programa. Ipak, ovogodišnji Festival izdvaja velika produkcija plesno-kazališnog projekta „People Power Partnership“. Atraktivnu pozornicu zasigurno ste već primijetili na Kapucinskom trgu, a gradom svoju pozitivnu energiju šire plesačice i plesači koji sudjeluju u ovom međunarodnom projektu.

Nakon održane "open warm-up" aktivnosti koju je vodila koreografkinja iz njemačkog tima, Sigrun Fritsch (PanOptikum kazalište), u kojoj je sudjelovala zainteresirana javnost, pred plesačima su cjelodnevne probe i generalna izvedba.

PPP_2.jpg

Četverogodišnji europski projekt okuplja 104 mlada plesača od 18 do 25 godina iz 11 zemalja, a uoči Špancirfesta u Varaždin je stiglo 32 plesačica i plesača iz osam zemalja. Mladi plesači uz kreativni tim već nekoliko dana stvaraju predstavu, a svojom premijernom izvedbom FACE T(W)O prvog festivalskog dana na Kapucinskom trgu u 22 sata dodatno će zagrijati festivalsku atmosferu.

Više informacija o programu jubilarnog Špancirfesta koji će biti održan od 18. do 27. kolovoza potražite na službenim internetskim stranicama festivala www.spancirfest.com.

PPP_3.jpg