Snježanu Sučić, kandidatkinju Hrasta i HKS-a za varaždinsku županicu, podržala Ruža Tomašić

vv | 29.4.2017. u 12:14h | Objavljeno u Aktualno

Hrast i Hrvatska konzervativna stranka potpisali su danas koalicijski sporazum na varaždinskom Franjevačkom trgu suklado kojem  zajedno izlaze na izbore za varaždinsku Županijsku skupštinu, a zajednička kandidatkinja za županicu bit će Snježana Sučić, diplomirana ekonomistica i županijska vijećnica Hrasta u protekle četiri godine, dok su kandidati za njezine zamjenike Ivan Štabi, dipl.ing.stroj. i Domagoj Kolar, prosvjetni djelatnik.  

- Zašto bi birači glasovali za mene? Pitanje je a zašto bi glasovali za druge? Što su napravili, naglasila je Sučić koja je navela da je mnoge njezine vijećničke inicijative prihvaćao župan Štromar, ali rijetko koju realizirao te da ju je to potaknulo na kandidaturu.

Posebno je ukazala na svoju bliskost s običnim ljudima, što je potkrijepila time da je u svom poslovnom životu proživljavala probleme mnogih ljudi, probleme koje njezini protukandidati nikad nisu ni osjetili.                       

Iako je diplomirala ekonomiju, radila je kao blagajnica i zna što znači rad nedjeljom, rad bez slobodnog dana. Bila je i voditeljica međunarodnog trgovačkog lanca gdje je na vlastitoj koži osjetila što znači mobing.

- Kao dugogodišnja uspješna poduzetnica spoznala sam probleme malog poduzetnika i znam sve o nametima koji ih muče. Zato je za slogan moje kampanje „Jedna od Vas“ jer sam zaista jedna od vas. Žena koja nudi pošten i stručni rad, poručila je Sučić.                          

S obzirom na svoju osjetljivost prema ljudima, naročito ženama, kao i na stratešku važnost demografije, iz svog je programa izdvojila mjere poput većih subvencija vrtićima, otvaranja vrtića u poduzećima, veće pravne zaštite trudnica, samohranih majki i roditelja male djece te veće zapošljavanje kroz ciljano povezivanje odgojno-obrazovnog sustava i tržišta rada.

hrast svi

Ruža Tomašić, članica Europskog parlamenta izrazila je veliko zadovoljstvo zbog koalicije Hrvatske konzervativne stranke i Hrasta te pružila podršku Ladislavu Ilčiću, kandidatu za gradonačelnika Varaždina i Snježani Sučić, kandidatkinji za županicu.                                                

- Ruža Tomašić, koja je u Europskom parlamentu mnogo učinila za običnog hrvatskog čovjeka, seljaka i ribara te pokazala hrabrost u suprotstavljanju svakoj nepravdi, poput one koju sprovodi narko mafija, prepoznala je tu istu hrabrost i predanost istini kod Snježane Sučić i moje malenkosti, ustvrdio je Ilčić te zahvalio na podršci.

Tomašić je pozvala u stanovnike Varaždinske županije da ne nasjedaju na svjetonazorsko etiketiranje kandidata koje provode neki mediji, već da biraju razumne i poštene ljude, da biraju kandidate Hrasta i Hrvatske konzervativne stranke. Isto tako ukazala je da ne treba samo slušati što se obećava, nego i pogledati što je tko do sada napravio.