Poljana Biškupečka: "Gradonačelnik Bosilj nije znao da se radi o 450 tona opada, uvjerio se sam"

Varaždinske vijesti | 15.6.2021. u 20:18h | Objavljeno u Aktualno

Zbog problema nagomilanog komunalnog otpada u pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj održan je danas sastanak s gradonačelnikom Bosiljem, javili su tako članovi koji kreiraju FB stranicu naziva Poljana Biškupečka.

Njihovu objavu prenosimo u cijelost:

- Poštovani mještani i mještanke MO Poljana Biškupečka, danas smo uspjeli održati sastanak bez medijskih pompi. U naš MO Poljana Biškupečka ipak je došao novi gradonačelnik g. Neven Bosilj u pratnji g. Brune Istera i drago nam je da je g. Bosilj nakon 8 godna uspio naći vremena za nas. Nažalost g. Bosilj se morao na vlastite oči uvjeriti da ga ekipa BG laže o nekim činjenicama kao što je vrlo bitna, a to je trenutna količina skladištenog svježeg mješanog komunalnog otpada koji se dosada nije skladištio u Poljani Biškupečkoj. Naime, ekipica ga uvjerila da je tamo trenutno cca 50 tona otpada, a uvidom na licu mjesta utvrdili smo da se radi o 450 tona MKO, g. Bosilj se uvjerio u smrad koji se širi do te mjere da mu je došlo mučno. A zamislite kako će biti tek kada temperature ovih dana porastu. Na sastanku su nazočili g. Franjo Puskadija predsjednik Vjeća MO, g Zdravko Dreven član Vijeća MO, g Bruno Ister, gradonačelnik g. Neven Bosilj. Na sastanku je g. Bosilj rekao da je uspio dogovoriti odvoz za 50 t otpada vjerujući da je time riješio problem, a sada vidi da je to samo dnevna tonaža koja se prikupi te da doista nije znao za tih 450 t jer su mu stručnjaci BG krivo rekli. Uglavnom, nama je drago da smo održali sastanak u miru, bez tenzija i dogovorili rok od 2 tjedna da se sanira pretovarna stanica u Poljani Biškupečkoj kojoj je jedina funkcija biti pretovarnom stanicom a ne skladištem MKO. I nama osobno je žao da je on podlegao manipulacijama grupe VS i platforme BG. Vidimo se za dva tjedna u nadi da će problem doista biti riješen – napisano je na stranici.

>> Bosilj smiruje situaciju: Smeće ćemo maknuti, sa županima ćemo naći rješenje >>

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci