Službena obavijest Međ. županije: Nemamo službenu informaciju da je Matija Posavec priveden

VV | 10.9.2021. u 11:45h | Objavljeno u Aktualno

- Međimurska županija nije primila nikakvu službenu informaciju o navodima iz medija da je župan Međimurske županije Matija Posavec priveden od strane USKOK-a. Županijske službe redovno funkcioniraju, a u slučaju bilo kakvih službenih informacija pravovremeno ćemo vas obavijestiti - obavijestila je službeno Međimurska županija o današnjim navodima da je priveden Matija Posavec zbog navodnih kriminalnih radnji primanja mita zbog zapošljavanja.

Ipak, N1 je izvijestio sljedeće informacije:

Policijski službenici PU koprivničko-križevačke su u suradnji s Policijskim nacionalnom uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), rano jutros započeli s realizacijom kriminalističkog istraživanja.

Tijekom današnjeg dana provest će se sva uhićenja kao i hitne dokazne radnje koje su rezultat ovog istraživanja – koje je obuhvatilo više osoba, neke s javnim dužnostima – pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja oglasit ćemo se priopćenjem s više detalja, priopćili su.

USKOK

Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba, među kojima su i službene osobe, za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost.

Za sada se može potvrditi da se među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje nalazi i saborski zastupnik za kojeg je od Hrvatskog sabora zatraženo skidanje imuniteta, stoji u priopćenju.