SLUČAJ HNK VARAŽDIN Revizoru sporni bal, ugovori o djelu i honoraru, ali i protupožarna zaštita Foto: Ilustracija

SLUČAJ HNK VARAŽDIN Revizoru sporni bal, ugovori o djelu i honoraru, ali i protupožarna zaštita

Ivica Kruhoberec | 1.11.2021. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Sustav financijskog upravljanjai unutarnjih kontrola, kakav je uspostavilo rukovodstvo HNK-a u promatranom razdoblju, kao i u prethodno revidiranoj 2018. godini, nije zadovoljavajući, unatoč činjenici da je djelomično uspostavljen sustav unutarnjih kontrola, ali postoje značajne nepravilnosti i propusti/slabosti, koje zahtijevaju rješavanje u cilju pružanja razumne razine sigurnosti, da se rizicima upravlja u svrhu ostvarenja poslovnih ciljeva HNK-a, kao vrijednosno/financijski najznačajnijeg proračunskog korisnika Grada Varaždina.

To je bit zaključka Dražena Hraina, internog revizora u Gradu Varaždinu, koji je nedavno obavio internu reviziju “financijskih učinaka poslovanja i ostvarenja poslovnih ciljeva” HNK u Varaždinu od početka 2019. do kraja prošle godine. Uz isto tako nedavno provedeni nadzor u varaždinskom kazalištu od strane Ministarstva kulture, čiji se rezultat još očekuje, ovo mišljenje gradskog revizora ključan je dokumentu koji bi trebao razjasniti kako uistinu posluje ovo kazalište: dobro ili loše, zakonito ili nezakonito, kriminalno ili tek s nekim propustima. A to je predmet prijepora na varaždinskoj političkoj sceni već neko vrijeme, odnosno nakon istupa platforme Budimo grad zbog rezultata interne revizije za prethodno razdoblje, kao i nekih aktualnih zaključaka Kazališnog vijeća u kojem većinu imaju njima bliski ljudi, što je pobudilo zanimanje čak i nekih izvan Varaždina.

A što zapravo govori citirani zaključak revizije i na temelju čega?

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci