Zbog kupnje zemljišta za POS na sudu završilo samo Zagorje-Tehnobeton i njegov bivši čelnik, iako postoje tvrdnje da je to bio zajednički poslovni poduhvat s Coningom Foto: Ilustracija/Arhiva VV

SLUČAJ CARINGTON "Brumen nikada nije imao lijepe riječi za Čehoka"

Ivica Kruhoberec | 14.2.2022. u 19:06h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Nakon što je neki dostavljač donio kuvertu direktoru Brumenu, potonji mi je dao da promijenim u mjenjačnici Nina H. eure u protuvrijednosti od 100-150 tisuća kuna. To sam sigurna jer se na blagajni više nije moglo niti uplatiti, rekla je Renate M., bivša djelatnica Stanoinga, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u postupku koji se vodi protiv bivšeg varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka, njegovog zamjenika Zlatka Horvata i ostalih okrivljenika, koje USKOK tereti za zlouporabe položaja i ovlasti, ponajprije tako da bi pogodovali Zagorje-Tehnobetonu kod kupnje zemljišta za POS u Jalkovečkoj, zamjene zemljišta za gradnju dvorane uz Dravu te naplate komunalnog doprinosa.

Za “izlaženje u susret” nekada najvećem graditeljskom poduzeću u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, bivšim bi gradskim čelnicima novac za kupnju stanova u zgradi popularnoj zvanoj Carington bio dostavljen u - Stanoing. Tako tvrdi USKOK, temeljem prije svega tvrdnji bivšeg direktora Stanoinga, koji baš nije bio u dobrim odnosima sa Čehokom sudeći prema iskazu svjedokinje.

- Brumen nije imao nikada lijepe riječi za Čehoka. Nije ga volio, što zbog situacije s komunalnim doprinosima, što zbog toga što nam je uzeo dio posla. Naime, mi smo u Stanoingu vodili kompletne uplate za slivnu naknadu, komunalnu naknadu i smeće za cijeli Grad Varaždin. No, nakon štoje Čehok postao gradonačelnik, odlukom je to preuzeto u Grad, a mi smo izgubili taj dio posla za koji smo bili plaćeni od Grada, rekla je svjedokinja.

Prisjetila se i natječaja za zemljište u Jalkovečkoj ulici, koje je kupilo Zagorje-Tehnobeton s Coningom, a zainteresiran je bio i Stanoing s partnerima...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...