Slovenija i Velika Britanija stavile cijelu Hrvatsku na crvenu listu, a Njemačka dvije primorske županije

MGA/VV | 20.8.2020. u 20:37h | Objavljeno u Aktualno

Slovenija i Velika Britanija stavile su Hrvatsku na crvenu listu zemalja zbog povećanja oboljelih od koronavirusa u protekla tri tjedna, što znači da će njihovi putnici pri povratku iz Hrvatske morati u obaveznu karantenu.

Slovenska je Vlada na današnjoj popodnevnoj sjednici odlučila da će slovenski građani koji dolaze iz Hrvatske morati u 14-dnevnu samoizolaciju, a zadnji rok za povratak u zemlju bez samoizolacije je ponedjeljak. Odluka vrijedi za cijelu Hrvatsku, bez obzira iz koje županije putnici dolaze. Iznimka su jedino slovenski vlasnici plovila i nekretnina u Hrvatskoj koji će imati 48 sati dulji rok da za povratak u Sloveniju bez karantene.

I putnici iz Hrvatske koji dolaze u Veliku Britaniju morat će u samoizolaciju na 14 dana, objavio je danas britanski ministar prometa. Uz Hrvatsku na popis su dodani Austrija i Trinidad i Tobago, dok je s popisa skinut Portugal nakon što je broj novozaraženih u toj zemlji počeo padati. Mjera stupa na snagu u 04,00 sata u subotu. 

I Njemačka je danas također izdala upozorenje za putovanja u Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju zbog povećanog broja novozaraženih koronavirusom.

Označeno u