FOTO Slameršak: Istina uvijek prva stradava

| 19.5.2022. u 09:00h | Objavljeno u Aktualno

Djelatnici Radio-Tednika Ptuj, celjskog NT&RC i Varaždinskih vijesti susreli su se u Žalcu i okolici da bi razmijenili mišljenja, praksu, znanje i iskustvo u kreiranju medijskih, odnosno novinskih sadržaja i aktivnosti te radijskih programa.

-Složili smo se da je novinarstvo izloženo velikim izazovima i promjenama, veli Drago Slameršak, direktor Radio-Tednika Ptuj.

Kako se čulo, osnovna uloga i funkcija koju mediji imaju sve više je ugrožena nelojalnom konkurencijom društvenih mreža, a to vrijedi i za novinare i sam ceh.

-Ne postoji regulacija izvještavanja na društvenim mrežama. Za njih se ne propisuju standardi zakonitog i vjerodostojnog izvještavanja te izražavanja mišljenja – za razliku od tradicionalnih medija, koji su prvenstveno odgovorni čitateljima i slušateljima, ali i  sudovima i medijskom zakonodavstvu, ukazuje Slameršak, dodajući da dok novinari i nakladnici medija završavaju na sudovima, to nije slučaj s vlasnicima društvenih mreža, koje su pune netočnih i lažnih informacija, uvreda i sl.

Okupljeni djelatnici medija založili su se za pošteno i argumentirano izvještavanje, bez širenja govora mržnje i netolerancije.

-Složili smo se i s rastućim spoznajama u slobodnom i demokratskom svijetu, koja govori da terorizam više nije najveća prijetnja slobodi i demokraciji u svijetu, već potonuće slobodnog i neovisnog novinarstva, odnosno gaženje istine, koja uvijek prva stradava u sukobima, upozorava Slameršak.

Novinari i djelatnici  triju medijskih kuća svoje su druženje okončali  u Teniskom centru As Žuža, a obogatili su ga posjetom fontani piva u Žalcu te posjetom Eko muzeju pivarstva i hmelja.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci