Skroza: "Optužuju nas da krademo građane, a odradimo i više nego što bismo trebali"

MGA/Varaždinske vijesti | 25.9.2019. u 15:55h | Objavljeno u Aktualno

Dogradonačelnik Zlatan Avar s direktorom Čistoće Davorom Skrozom pozvao je danas medije na konferenciju za medije kako bi odgovorili na jučerašnje prozivke vijećnika SDP-a Miroslava Markovića tijekom sjednice Gradskog vijeća koji je prvo rekao da su cijene odvoza smeća u Varaždinu 30 % veće nego u pojedinim općinama Varaždinske županije te je potom gradonačelniku Ivanu Čehoku na stol stavio tablicu s brojkama koje su trebale potkrijepiti njegove tvrdnje.

Gradonačelnik je već na sjednici rekao da ti podaci nisu točni, a to je danas ponovio i direktor Čistoće Davor Skroza.

- Čistoća je primjer kako se treba raditi u RH. Cijena odvoza smeća definirana je sukladno dinamici tj. broju odvoza i jedna urbana sredina ne može imati standard koji zadovoljava jednu ruralnu sredinu u kojoj je dovoljno jednom mjesečno odvesti papir i plastiku, ali u Gradu Varaždinu to nije moguće, znam to iz svoga 18-godišnjeg radnog iskustva - kaže Skroza koji nije želio previše komentirati brojke koje je jučer iznio Marković kazavši da mu nije poznato odakle mu ti podaci.

- Problem je u tome što su na našoj stranici objavljene odluke s podacima koje su kasnije imale određene izmjene i dopune, koje su također stavljene na početak ili na kraj. Onaj tko je uzimao te podatke trebao je pogledati i izmjene koje su u međuvremenu donijete, a jučer iznijete brojke ne znam odakle su uzete - rekao je Skroza koji je, kaže, jučer s puta pratio sjednicu Gradskog vijeća i pogodile su ga izjave u smislu da "Čistoća krade svoje građane", posebice što djelatnici Čistoće rade i više nego što bi trebali.

- Imamo više odvoza nego što je propisano jer ne možemo dozvoliti da centar grada ostane neuredan i ne možemo dozvoliti da se skuplja bio otpad. Iako se išlo u izmjene broja odvoza kako bi se smanjila cijena odvoza smeća, moramo bio otpad češće odvoziti nego što je propisano, posebice ljeti, te skupljati otpad oko stambenih zgrada gdje se sakupe veće količine papira i plastike - rekao je Skroza iznoseći s kolegama iz Čistoće podatak o tome da radnici Čistoće odrade i do 1600 sati više od onoga što je propisano, "a sada ih se proziva da kradu građane".

Dogradonačelnik Avar na to je oštrim istupom dodao da su vijećnici SDP-a iznijeli gomilu laži i da je to što rade oblik nasilja.

- To im je politička agenda od početka i šire lažne informacije na temelju podataka koji nisu točni. Jučer je bio takav primjer kad je iznesena hrpa neistinitih brojki koje nisu potkrijepljene i to ukazuje na njihovu lijenost i šlamperaj, a samo je trebalo proći kroz odluke gradskih i općninskih vijeća - rekao je Avar.

Označeno u