Škrokov: Aninoj se ne bi trebali smijati, već iz nje učiti

vv | 21.9.2019. u 13:04h | Objavljeno u Aktualno

-O Aninoj ulici najbolje govori kratki film koji su napravili članovi udruge i volonteri,  budući da zorno pokazuje sve nelogičnosti u njoj nakon rekonstrukcije, posebice iscrtavanja biciklističkih staza, veli Kristina Škrokov, predsjednica udruge Varaždinski biciklisti, čiji su članovi dana obilježavaju Dan bez automobila.

Prije spomenutog videa, a nakon zbivanje u vezi Anine, članovi udruge bili su na sastanku s varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom, zamjenicom gradonačelnika Sandom Malenicom, pročelnikom za komunal Robertom Krajcarom te savjetnicom za promet.

- Razmatrali smo kako možemo sudjelovati u projektima te smo predložili da nas se uključi već kod pripreme projektnog zadatka, kada se dogovara koja će se ulica urediti jer to ne znači samo postaviti asfalt, već puno tko što može društvu dati pozitivne primjere i koristi, napominje Škrokov te poziva na Fb stranice udruge

I članovi udruge Varaždinski biciklisti bili su zatečeni izvedbom biciklističkih staza u Aninoj ulici, iako su neki od njih, nakon njezine rekonstrukcije, tražili na društvenim mrežama da se prilagodi i potrebama biciklista.

- Naš član je primijetio da je šteta što je propuštena prilika za biciklističke staze, nakon čega se s njima krenulo bez da nas se išta pita. No, svima koji su u tom području jasno je da je ulica prije svega prilagođena automobilima, veli Škrokov, koja ukazuje na visoke rubnike i ostalo.

Žalosno je, kako naglašava, da se mora dogoditi propust pa da se ljudi osvijeste.

-Naša je udruga dobila na vidljivosti zahvaljujući ovom slučaju koji nije, nažalost, nešto pozitivno, nego velika greška. No njoj se ne bi trebali smijati, već iz nje učiti i okupiti sve zainteresirane kako se više nikada ne bi ponovila. Ako je i greška, bitno je da nešto iz nje naučimo,  ukazuje Škrokov koja misli da se ne ulaže dovoljno u biciklističku infrastrukturu, a kada se i ulaže, kao ove godine, onda se to ne čini kvalitetno.