Škole u Ivancu poligon za prepucavanja HNS-a i Reformista: prokišnjava li u PŠ Salinovec ili ne? Foto: Mipcro.hr

Škole u Ivancu poligon za prepucavanja HNS-a i Reformista: prokišnjava li u PŠ Salinovec ili ne?

IHR/Varaždinske vijesti | 11.12.2019. u 20:22h | Objavljeno u Aktualno

- Krov sportske dvorane OŠ Ivanec prokišnjava, a prokišnjava krov sportske dvorane područne škole u Salinovcu. S obzirom na to da je ravnatelj škole upozorio Varaždinsku županiju, a reakcije nema i djeci i dalje curi po glavi, zanima me zašto Varaždinska županija ovakve hitne probleme koji bi trebali biti prioritetni ne rješava? – pitala je HNS –ova županijska vijećnica Katica Levanić na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine. Upozorila je kako su na ovaj problem pozornost skrenuli i vijećnici Grada Ivanca te su uputili prigovor na nezadovoljavajući odnos Županije prema svojoj imovini.

- Župane, vi to znate, a znaju i gradski vijećnici da prokišnjava i krov sportske dvorane Srednje škole Ivanec. Iako to nije gradska imovina, Grad Ivanec je samoinicijativno ponudio 250.000 kuna za sufinanciranje popravka krova i time pokazao da mu je stalo do učenika, ali i do imovine. Međutim, ne može se očekivati da Grad Ivanec sanira sanaciju županijskih objekata o kojima je, po zakonu, dužna brinuti Županija, za što dobiva i sredstva. S obzirom na to da je zima, a krovovi i dalje cure, pitam zašto se dosad nije reagiralo i kada se mogu očekivati sanacijski radovi? – zanimalo je HNS-ovu županijsku vijećnicu.
Varaždinski župan Radimir Čačić uzvratio je kako ne može sve znati, pa tako nije znao ni za spomenuti problem u školi u Salinovcu.

- Kamo bih došao da gledam krovove na svim školama u Županiji? – pitao je vijećnicu Čačić i rekao kako je odmah dao nalog pročelniku Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport da još tijekom jučerašnje sjednice nazove ravnatelja te škole. No, odgovor je iznenadio.

- Čovjek kaže da prvi put čuje da mu prokišnjava krov. Očito vi bolje znate od čovjeka koji vodi tu školu. Ako smo dali desetine milijuna, dat ćemo i 100.000 kuna da saniramo krov. Što se tiče drugog krova, onog na sportskoj dvorani u Srednjoj školi Ivanec, natječaj je raspisan i počinje sanacija. Hvala Bogu da uz 50 milijuna kuna, koji su tamo već uloženi, i Grad Ivanec sudjeluje s 250.000 kuna. Sanacija će koštati milijun kuna. Hvala Gradu Ivancu, mogli smo i bez toga, ali ipak hvala jer pazimo na svaku kunu. I da su dali 10.000 kuna, mi bismo im rekli hvala – poručio je Čačić koji se osvrnuo i na današnji posjet ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak toj školi. Upravo u Srednjoj školi Ivanec je Varaždinska županija uredila je Učionicu budućnosti s prijenosnim računalima, interaktivnim namještajem, 3D printerom, kamerom, interaktivnom i drugom opremom.

- Vjerojatno tim posjetom želi malo ublažiti udare na sebe iako s time nema nikakve veze. Niti ju je osmislila, niti ju je platila, sve smo platili mi – poručio je još jučer varaždinski župan.

Označeno u