FOTO Premijer obišao gradilište budućeg Regionalnog centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi

VV | 27.12.2021. u 10:44h | Objavljeno u Aktualno

Premijer Andrej Plenković, prije sastanka sa županima i potpisivanja Razvojnog sporazuma sjever ,obišao je i gradilište budućeg Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin. 

Ravnateljica Medicinske škole Varaždin Mirjana Grabar Kruljac upoznala je premijera s ovim projektom kojim će škola postati jedno od najmodernijih središta za obrazovanje budućih medicinskih sestara i tehničara, farmaceutskih, sanitarnih, zdravstveno-laboratorijskih, dentalnih i fizioterapeutskih tehničara, primalja, dentalnih asistenata i gimnazijalaca prirodoslovnog smjera.

Bit će otvorena za obrazovanje odraslih, ali i za dodatne edukacije koje će biti potrebne profesorima i strukovnim nastavnicama u medicinskim školama u Hrvatskoj, pa i srednjoj Europi.

Uz ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, gradilište su obišli ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i ministar zdravstva Vili Beroš, koji će u 13.30 sati zajedno sa županom Stričakom i ravnateljem Damirom Poljakom obići novoizgrađeni objekt u Općoj bolnici Varaždin, točnije zgradu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Označeno u