Sjednica Gospodarskog savjeta MEV-a: Za daljnji razvoj ključna je podrška gospodarske javnosti

VV | 14.3.2021. u 09:22h | Objavljeno u Aktualno

- Međimursko veleučilište u Čakovcu kontinuirano radi na razvoju studijskih smjerova prateći potrebe tržišta rada. U kontinuiranom dijalogu s gospodarskom javnosti promišlja se o napretku kroz razvoj novih smjerova, a upravo je to bila tema sjednice Gospodarskog savjeta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu održane u sjedištu tvrtke Tehnix d.o.o. u Donjem Kraljevcu - priopćili su MEV-a.

Dekan MEV-a Igor Klopotan naglasio je da je podrška ključna jer se sinergijom postižu odlični rezultati. Stručni studiji su, ističe, budućnost. Pripremaju se i novi smjerovi, a upravo je u tom aspektu ključna potpora gospodarske javnosti.

Dijana Krnjak, predsjednica GS MEV-a, rekla je kako je cilj povezivanje Međimurskog veleučilišta u Čakovcu sa što većim brojem institucija, gospodarstvenika i škola. Tim bi se studentima omogućile prakse u raznim tvrtkama kako bi stekli potrebna iskustva, a nakon završetka studija i mogućnost zapošljavanja.

Voditelj Područnog ureda HBOR-a Tomislav Marković istaknuo je kako je pozitivno da se promišlja o onome što je potrebno Međimurju te da se razvijaju smjerovi za koje postoji potražnja na tržištu rada.

Na potrebu za kvalitetnim kadrom naglasak je stavio i generalni direktor Tehnixa Đuro Horvat. Istaknuo je kako u suradnji s Veleučilištem zasigurno mogu doprinijeti razvoju metaloprerađivačke i strojarske industrije u Međimurskoj županiji, posebno jer postoji realna potreba na tržištu. Dodao je kako je nužno imati obrazovani kadar te će stoga i dalje poticati razvoj Međimurskog veleučilišta.

Dario Belić, direktor Službe razvoja IT servisa u Fini, na sjednici je naglasio kako je cilj da Međimurje postane izvor kvalitetnog IT kadra, koji bi ostao na ovom području raditi, stvarati novu vrijednost i otvarati nove tvrtke.

- Želimo napraviti kvalitetnu suradnju oko IT kadra s institucijama koje djeluju na određenom području. Zato smo se povezali s Veleučilištem u Čakovcu. Ovdje u Međimurju smo otvorili i svoj razvojni centar da omogućimo studentima brži i kvalitetniji razvoj, sudjelovanje na našim projektima koje radimo interno i za van. Da im jednostavno damo priliku da se pokažu, da nauče, da podignu svoje znanje. Također, da s Veleučilištem dogovorimo sve modalitete kojima ćemo pojačati znanje kadra i njegovu kvalitetu - pojasnio je Belić.

Nakon sjednice, članovi Gospodarskog savjeta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu obišli su novi pogon tvrtke Tehnix d.o.o. u Donjem Kraljevcu.

GS_MEV-a_obilazak_MEV-a_1.jpg

GS_MEV-a_obilazak_Tehnixa.jpg

mev_2.JPG

mev_3.JPG

mev_5.JPG

mev_6.JPG

mev_9.JPG

mev_10.JPG

mev_11.JPG

mev_12.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci