Siniša Jenkač o državnoj reviziji: Sve je u redu, osim u jednom manjem dijelu, a nedostaci se otklanjaju

MGA | 29.12.2021. u 11:30h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač oglasio se priopćenjem nakon medijskih napisa o financijskoj reviziji koja je provedena u Gradu Novom Marofu za 2020. godinu. Državna je revizija utvrdila određene nepravilnosti i uputila gradsku upravu kako da ih ispravi, a gradonačelnik Jenkač ističe da je Grad Novi Marof temeljem obavljene revizije za 2020. godinu dobio bezuvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju o usklađenosti poslovanja te u jednom manjem dijelu uvjetno mišljenje o financijskom poslovanju.

- U svim značajnim odrednicama financijski izvještaji Grada su, prema mišljenju Državnog ureda za reviziju, u skladu s odredbama Zakona o proračunu, osim u dijelu opisanom u odjeljku Osnova za izražavanje uvjetnog mišljenja o financijskim izvještajima. Time je potvrđeno da se financije u Gradu Novom Marofu, kao i prethodnih godina, vode na zakonom predviđen i transparentan način.

Od strane Državnoga ured za reviziju dane su preporuke vezane na uvjetno mišljenje u dijelu revizije u kojem je ukazano na određene nedostatke pa Grad postupa u skladu s danim preporukama te se uočeni nedostaci otklanjaju.

Sve ove činjenice javno su objavljene te su kao takve dostupne i provjerljive na mrežnim stranicama Državnog ureda za reviziju, a iste potvrđuju da se u Gradu Novom Marofu sa sredstvima poreznih obveznika postupa prema zakonu i prije svega na transparentan način.

Navodi u jednom mediju, koji su se pojavili ovih dana, su zlonamjerni i tendenciozni i nemaju svoje uporište u činjenicama koje je utvrdila državna revizija, a koja je, ponavljamo, Gradu Novom Marofu dala bezuvjetno te u manjem dijelu uvjetno mišljenje uz preporuku kako ubuduće otkloniti te manje nepravilnosti - ističe gradonačelnik, a u prilogu donosimo i cijelo izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Državne revizije u Gradu Novom Marofu.

Novi Marof Revizija 2020 by Varazdinske vijesti on Scribd