Sindikati odbili ministričin prijedlog da se barem za osmaše i maturante organizira nastava Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Sindikati odbili ministričin prijedlog da se barem za osmaše i maturante organizira nastava

IHR/Varaždinske vijesti | 20.11.2019. u 11:34h | Objavljeno u Aktualno

Danas se štrajka u školama cijele Hrvatske, a u Ministarstvu znanosti i obrazovanja danas je održan i sastanak između predstavnika sindikata i ministrice Blaženke Divjak.

Sindikati su odbili prijedlog ministrice Blaženke Divjak za održavanjem nastave za učenike osmih razreda i maturante, piše portal srednja.hr

U Ministarstvu je, naime, jutros održan sastanak između predstavnika sindikata i ministrice na kojem se razgovarala o nadoknadi nastave i organiziranju nastavka školske godine. Prema izjavama čelnika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i učeničkim domovima Branimira Mihalinca, jedino oko čega su se složili je da će problem zbog štrajka iz dana u dan biti sve veći.

Ministrica je jučer još jednom pozvala na dijalog te izjavila kako još ne planira dati ostavku.

- Tako dugo dok vidim da se mogu riješiti problemi i da mogu dati svoj doprinos da ovaj sustav ide naprijed i da imamo bolje obrazovanje za našu djecu, ja sam ovdje – poručila je Divjak, piše srednja.hr.

Inače, Ministarstvu znanosti i obrazovanja uputili smo upit što će se poduzeti u vezi štrajka i hoće li se pokrenuti pitanje njegove zakonitosti, kao i objašnjenje zašto se traži povećanje koeficijenata baš za 6,11 posto. Čim dobijemo odgovore, objavit ćemo ih.