Sindikat policijskih službenika zatražio ocjenu ustavnosti uvođenja Covid-potvrda Foto: VV arhiva / ilustracija

Sindikat policijskih službenika zatražio ocjenu ustavnosti uvođenja Covid-potvrda

Varaždinske vijesti | 16.11.2021. u 15:58h | Objavljeno u Aktualno

Sindikat policijskih službenika je Ustavnom sudu RH podnio prijedlog za ocjenu suglasnosti odluke Stožera civilne zaštite RH o uvođenju Covid-potvrda u državni i javni sektor s Ustavom. Točnije, riječ je o Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, koja je na snagu stupila danas.

- Iako nismo reprezentativan sindikat u državnoj službi i djelujemo isključivo u Ministarstvu unutarnjih poslova, smatramo se sindikatom koji štiti i brani prava i interese zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova na sve moguće zakonom dopuštene načine u cilju borbe protiv diskriminacije i zaštite svih ustavnih vrednota hrvatske države. Na to nas obvezuje i naš temeljni akt, Statut Sindikata policijskih službenika - kažu iz sindikata.

- Stoga, kako smo i obećali, budući da je 16. studenoga na snagu stupila Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, putem odvjetnika Ivana Gržića iz odvjetničkog društva Tus & Gržić podnijeli smo prijedlog za pokretanje postupka ocjene suglasnosti navedene Odluke s Ustavom Republike Hrvatske - priopćili su iz Sindikata policijskih službenika.