Ilustracija

Sigurnost na prometnicama: Utvrđen 181 prekršaj u županiji

| 17.5.2021. u 11:38h | Objavljeno u Aktualno

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 14. do 16. svibnja (petak/nedjelja) 2021. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja, 66 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 64 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđen 181 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.98 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 118 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja.

Na području Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Ivanec tijekom noći sa subote na nedjelju, 15./16. svibnja, provedena je i lokalna operativna akcija „Alkohol“. Za vrijeme akcije na području Postaje prometne policije Varaždin utvrđeno je 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 1 odbijanje alkotestiranja, dok je na području Policijske postaje Ivanec utvrđeno 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Na području Policijske uprave varaždinske policijski službenici su od 14. svibnja od 8 do 14 sati provodili ciljanu akciju pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. Tijekom nadzora kontrolirano je ukupno 49 teretnih vozila i autobusa, kod kojih je utvrđeno 20 prekršaja i 11 prekršaja ostalih sudionika u prometu.

Označeno u